• BIST 9735.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Düzceli Esnaf Faizsiz Kredi Can Suyu Oldu

Düzceli Esnaf Faizsiz Kredi Can Suyu Oldu
Hükümet tarafından esnafların desteklenmesi amacı ile hayata geçirilen ve üst limiti 30 bin lira olan faizsiz kredilerden Düzce'de 1 ay içerisinde 235 esnaf...

Hükümet tarafından esnafların desteklenmesi amacı ile hayata geçirilen ve üst limiti 30 bin lira olan faizsiz kredilerden Düzce'de 1 ay içerisinde 235 esnaf yararlandı ve 7 milyon lira para dağıtıldı.

Hükümetin esnafları desteklemek için hayata geçirdiği faizsiz krediler konusunda Düzce adeta rekor kırdı. 1 Ocak itibarı ile başlayan faizsiz kredi dağıtımları kapsamında 1 ayda 235 esnafa kredi dağıtıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Düzce Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, çok sayıda esnafa kredi kullandırmak istediklerini belirterek "1 Ocak itibarı ile esnaf kefalet kooperatifleri aracılığı ile 30 bin lira üst limitli kullanımına başlandı. Bizler Düzce olarak bu konu ile alakalı daha önce ilimizde yaşanan ve bazı esnaflarımızın bundan faydalanmasının önünü açmak amacı ile tedbirler aldık. Daha fazla esnafımıza bu paradan kullanım sağlanmasını ön görecek çalışmaları faaliyete geçirdik. 1 yıllık süre içerisinde 235 Düzceli esnaf ve sanatkara Düzce merkezinde olanlara 7 milyonluk krediyi kullandırdık. Bu kredilerde faiz yok. Bu faizler devlet tarafından aktarılıyor. Burada kredi ödeme şekline göre 1 yılda ödeyenler 30 bin lira, 2 yılda 30 bin 500 lira, 3 yılda ödeyenler ise 31 bin lira geri ödeyecekler. Kredileri daha Türkiye genelinde yeni dağıtılmaya başlamışken Düzce'de ki 235 esnafa bu krediyi kullandırmak iyi bir durum. Banka yetkililerine de teşekkür ediyorum. Hazırlanan dosyaların tamamına hızlı şekilde ödemeleri gerçekleştirdiler. 1 aylık süreçte 235 kişiye kredi ödemesi var ve başvurular devam ediyor. Daha önce düzce esnafına faizsiz kredi kullandırmak istiyoruz. Devletimizin bu konu ile ilgili 200 trilyon para ayırdı. Bu kaç kişiye denk geliyorsa o kadar kişi kullanacak. Yoğun çalışma içerisindeyiz. Hem banka hem kooperatifimiz çalışanlarını yoğun çaba harcıyor" dedi.

Zamanında geri ödeyin uyarısı

Taşlı, faizsiz kredi kullanan esnafların geri ödemeler konusunda hassas davranması gerektiğine dikkat çekerek "Bu kredi faizsiz kredi. Minimum masraf var. Yıllık taksitlere göre bankaların aldığı masraflar var. Bu kredilerin tamamının yükü kooperatifin üstünde. Ana parayı mutlaka geri ödemeliler ki biz daha sonra normal kredi alacak esnafların önünü kapatmamalıyız. Biz kullandırdığımız kredilerde esnaf tüccar ve büyük şirketler nasıl skorlamayla karşı karşıya kalıyorsa bizde puanlamaya giriyoruz. Kredilerin ödenmemesi bundan sonra ki kredi kullanmak isteyen esnaflara engel olacaktır. Bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Bu ödemeler yapıldıkça esnaflarımıza krediyi geri döndüreceğiz. Kredi özenecek bir şey değil ama bu kredide faiz yok. Ticaretlerini geliştirmelerini gerekiyor. 3 seneliğine iş yerlerine sermaye katkısı oluyor ve arkadaşlarımızın aldıkları parayı iyi değerlendirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim