• BIST 9631.63
  • Altın 2496.722
  • Dolar 32.5888
  • Euro 34.846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Düzceli Alim Mehmet Zahid Kevseri Anıldı

Düzceli Alim Mehmet Zahid Kevseri Anıldı
Düzce Üniversitesi Mehmet Zahid Kevseri Dini İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Mehmet Zahid Kevseri, İslam Dünyasındaki Yeri...

Düzce Üniversitesi Mehmet Zahid Kevseri Dini İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Mehmet Zahid Kevseri, İslam Dünyasındaki Yeri ve Önemi" başlıklı konferans, gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Emekli Öğretim Görevlisi Dr. Muzaffer Özcanoğlu tarafından verilen konferansa, Vali Yardımcıları Salih Karabulut, Muhammed Mustafa İmamoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Mehmet Zahid Kevseri Dini İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Ermemiş, Mehmet Zahid Kevseri'nin Türkiye'nin ikinci İmamı Azamı olarak bilindiğini söyleyerek, davetli konuşmacı Dr. Muzaffer Özcanoğlu'nun hayatı hakkında kısa bilgiler verdi.

Yrd. Doç. Dr. Faruk Ermemiş'in ardından konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Mehmet Zahid Kevseri Dini İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni yaklaşık iki yıl önce kurduklarını ifade ederek, bu Merkez ile Mehmet Zahid Kevseri'nin eserlerini yaşatma fırsatına sahip olduklarını sözlerine ekledi. Rektör, Milli Eğitim Müdürü'ne de lise öğrencilerini Üniversiteye getirerek üniversite ortamını yaşattığı için teşekkür etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, "Düzceli şahsiyetlerin Düzce Üniversitesi tarafından sahiplenilmesi ve onların adına araştırmalar yapılması, eserler üretilmesi bizleri mutlu eder. Düzce Belediyesi olarak bu tür çalışmalar yapacağımızı başkanımız adına belirtmek istiyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Salih Karabulut, 1951 yılında vefat eden bilim adamı olarak bilinen Mehmet Zahid Kevseri'yi rahmetle anarak konuşmasına başladı. Hayatı boyunca yapmış olduğu eserleri ve yetiştirmiş olduğu öğrencilerden bahseden Salih Karabulut, Rektöre Mehmet Zahid Kevseri adında bir merkez açtıkları için teşekkür etti.

Dr. Muzaffer Özcanoğlu, Mehmet Zahid Kevseri'nin Düzce'nin yetiştirmiş olduğu önemli bilim adamlarından biri olduğunu ifade ederek, "Mehmet Zahid Kevseri, İslam coğrafyasında çok iyi tanınan bir din âlimidir. Yaptığı çalışmalarla İslam'a birçok faydası dokunmuştur. Tasavvuf alanında da birçok çalışması olmuştur" şeklinde konuştu.

Düzceli Alim Mehmet Zahid Kevseri Anıldı

Düzceli Alim Mehmet Zahid Kevseri Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim