• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Düzce’de Ki DSİ Yatırımları Masaya Yatırıldı

Düzce’de Ki DSİ Yatırımları Masaya Yatırıldı
Akçakoca'da AK Parti Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir başta olmak üzere Düzce'deki tüm Belediye başkanları ve temsilcileri...

Akçakoca'da AK Parti Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir başta olmak üzere Düzce'deki tüm Belediye başkanları ve temsilcileri DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve heyeti ile toplantı yaptı.

Toplantıda Düzce'deki DSİ yatırımlarının son durumu, yeni projeler görüşüldü. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici katkılarıyla hazırlanan toplantıda Düzce'de Devlet su İşleri yatırımları ve yeniden yatırım planlamaları görüşüldü.

DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Düzce ilinin her köşesinde yatırımların var olduğunu ve bir çok çalışmanında proje aşamasında olduğunu belirterek "Düzce'de bir çok yatırımları gerçekleştirdik ve gerçekleştirme yede devam ediyoruz. Düzce ilimiz pozitif ayrımcılığı olan ilimiz. Düzce'de en önemli olan sorun sürekli taşkınların yaşanması sorunu. Yatırımların büyük çoğunluğu su taşkınlarının kökünü kazımak olacaktır. Aynı zamanda Düzce'nin baraj, sulama, içme suyu ihtiyaçları gibi bir çok sorunu çözümündeyiz. Düzce ovasındaki sulama inşaatı çalışmaları sürüyor. Klasik kanal niteliğindeki sulama sisteminin yer altına alınma çalışmaları sürüyor. Şu an projeleri bitti. 2016 yılında ihale edeceğiz. Ez suyla daha fazla verim sağlanacaktır. Şu anda içinde bulunduğumuz Akçakoca barajı açılışı da gerçekleştir. Akçakoca baraj inşaatı 2050 yılına kadar İçme suyu ihtiyacı giderecek şekilde yapılmıştır. Şu anda ishale kanalı ve arıtma tesisi için çalışmalar başlatıldı. 2016 yılında isale kanalıda bitireceğiz. Baraj inşaatının su toplaması işi belediyenin boruları kaptaş sistemi olması nedeniyle gerekli çalışmaları kendileri yaptıktan sonra bizden müsaade istediler. Bu nedenle Ocak, Nisan Mayıs dönemlerinde su tutması sağlanacaktır" dedi.

Mahmit Dündar, Düzce genelinde arıtma tesisleriyle ilgili soru üzerine "Bizim arıtma ile ilgili bir sorunumuz yok. İshale hattı işi hemen ihale ettik ve 3,5 ay gibi sürede tamamladık. Arıtma yeri ile alakalı bir sıkıntımız vardı. Arıtma alanı ile ilgili tespit ettiğimiz alanda vatandaşlarımızla karşılıklı uzlaşma yöntemiyle uzlaşmaya gidelim dedik. Hatta farklı fiyatlarda teklif ettik. Bundan sonraki süreç mahkemeye süreci oldu. Mahkeme süreci sonrasında kamulaştırma yapılıp arıtma tesis yapımı başlayacaktır. 2016 yılında Arıtma tesis inşatına başlanacaktır" dedi.

Düzce'de yapılan veya yapılacak olan Köprü inşaatlarına değinen Dündar, "Köprülerimiz büyük köprüler ve Osmanlı motifli köprüler şeklinde olacaktır. Kubbeli şeklinde köprüler inşa edilecektir. Düzce düzlük bir arazi olduğu için taşkın halinde zorluklar oluşuyor ve Belediye Başkanları ile bu konularda istişare ederek köprüleri yapacağız" diye Konuştu.

Melen Barajı konusuna değinen Dündar, İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan baraj inşaatı çalışmaları devam ediyor, ishale hatları yapılıyor ve bir kısmı tamamlandı bir kısmı inşaatı devam ediyor. İstimlaklar konusunda bir sorun yok" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Milletvekilleri ve belediye Başkanları ile basına kapalı toplantı gerçekleştirildi.

Düzce’de Ki DSİ Yatırımları Masaya Yatırıldı

Düzce’de Ki DSİ Yatırımları Masaya Yatırıldı

Düzce’de Ki DSİ Yatırımları Masaya Yatırıldı

Düzce’de Ki DSİ Yatırımları Masaya Yatırıldı

Düzce’de Ki DSİ Yatırımları Masaya Yatırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim