• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Düzce’de Enduro Şampiyonası

Düzce’de Enduro Şampiyonası
Türkiye Süper Enduro Şampiyonasının ilk ayağı Kaynaşlı'da 23-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye Süper Enduro Şampiyonasının ilk ayağı Kaynaşlı'da 23-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Şampiyona öncesinde Belediye Başkanı Erol Bayraktar ve TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke şampiyona hakkında bilgi verdiler.

Türkiye Süper Enduro Şampiyonasının ilk ayağı Kaynaşlı'dan start alıyor. 23-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan şampiyona öncesinde Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke ve Anlaş Lastik Fabrikası yönetimi basın açıklaması yaptı.

50 BİN TURİST HEDEFLİYORUZ

Göreve geldikleri günden itibaren Kaynaşlı'yı motor sporlarının merkezi haline getirme adına çalıştıklarını ifade eden Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Türkiye Süper Enduro Şampiyonası dahil olmak üzere bu yıl 14 şampiyonaya ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Bayraktar, "İlçemizde yapılacak olan yarışlardan bir tanesi olan Türkiye Süper Enduro Şampiyonasının detaylarını sizlerle paylaşacağız. Geçen sene ilçemizde 5 tane motor yarışmaları düzenledik. Bu yıl ilçemizde toplamda ulusal ve uluslar arası olmak üzere 14 tane yarış düzenleyeceğiz. Biz Kaynaşlı'da sadece motor sporlarının yarışlar şeklinde değil yılın 12 ayı nasıl değerlendirilebiliriz diyerek alt yapıyı oluşturduk. İlçemizde Ralli ve Motokros akademiyi kurmak istiyoruz. Bilindiği üzere tesisleşmeye Topuk Yaylasındaki bisiklet parkuru ile başladık ve oraya paten parkuru da kuracağız. Bizler bu yola "Spor turizmin, çocuklar da ülkemizin geleceği" sloganı ile çıktık. Çocuklar ile birlikte ilçemize neler kazandırabiliriz diye düşünüyoruz. 2019-2020 yıllarında ilçemizde yatak kapasitesini 2 bin 500'e çıkarmayı ve 50 bin turisti ilçemize çekmeyi hedefliyoruz" dedi.

KAYNAŞLI'DA İLKİ YAPILACAK

Bu yıl Kaynaşlı'da ulusal ve uluslar arası olmak üzere 6 organizasyonun yapılacağını belirten TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, Süper Enduro Şampiyonasının Türkiye'de ilk kez Kaynaşlı'da yapılacağına vurgu yaparak hafta sonu Düzcelileri yarışlara davet etti.

Akülke, "Motor sporlarıyla ile ilgili serüven geçen sene iki yarış olarak yapıldı. Biri ulusal diğeri uluslar arası olmak üzere. Bu yıl motor sporları 6 organizasyon olacak. Bugün burada Kaynaşlı ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Süper Enduro Şampiyonası ilk defa yapılacak ve ilk etabı Kaynaşlı'da olacak, Kaynaşlı'dan start alacak. Kaynaşlı'da motor sporları merkezini yaptıktan sonra bu organizasyonu Türkiye'de yapabiliriz ve startını Kaynaşlı'dan verebiliriz düşüncesi ile yola çıktık. 23 Nisan'da Anıtpark Meydanında saat 13'de sıralama yarışmaları olacak. Çok keyifli olacak. Güzel ve zor etaplar koyduk. 24 Nisan'da saat 10'dan itibaren de Kaynaşlı Motor Sporları Merkezinde organizasyon devam edecek. Yaklaşık 86 sporcu kayıtlı yarış günü 100 sporcuya ulaşmayı bekliyoruz. Düzce Valisi, Kaynaşlı Kaymakamı ve Belediye Başkanına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Aslında en büyük teşekkürü Kaynaşlı ve Düzce halkı hak ediyor. Projeye sahip çıktılar. Tüm halkımızı organizasyona bekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye Süper Enduro Şampiyonasına sponsorluk yapan Anlaş Lastik adına Pazarlama İletişim Şefi Serap Coşkun, motor sporlarına desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Coşkun, Anlaş Lastik Fabrikası 1974 yılında kurulurken en iyi motosiklet lastiğini ve motor sporlarına destek olmayı kendine amaç edindi. Daha önce olduğu gibi bu ve bunun gibi yarışlara desteğimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim