• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Düzce’de 10 bin öğrenci 10 bin kitap okuyacak

Düzce’de 10 bin öğrenci 10 bin kitap okuyacak
Düzce Valisi Zülkif Dağlı Düzce halkına kitap okuma alışkanlığının aşılanabilmesi için önemli projelere imza atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı Düzce halkına kitap okuma alışkanlığının aşılanabilmesi için önemli projelere imza atmaya hazırlandıklarını söyledi. Vali Dağlı, "Annem varsa bende varım" projesiyle ilk etapta 10 bin ilköğretim öğrencisine 10 bin kitap okutmayı hedeflediklerini belirtti

53. Kütüphane Haftası Düzce'de kutlandı. Törende bir konuşma yapan Vali Zülkif Dağlı, proje kütüphanesinin en rantabl şekilde kullanılması için çabaladıklarını kaydederek, "Ülkemizin 5 konsept proje kütüphanesinden birine sahip olmak gerçekten ilimiz için büyük bir şans. Biz bu durumu en rantabl şekilde değerlendirmek istiyoruz. Aralık ayında kütüphaneyi ziyaret ettiğimde talebin fazla olduğnu, kitapların aşağıda yığıldığını gördüm. Sorunların bir an önce giderilmesi için çalışmalara başladık. Önce saatlerden başlamamız gerekiyordu. Kütüphane akşam 5 - 6 gibi kapandığı için öğrencilerimiz yararlanamıyordu. Şimdi akşam 10.00'a kadar açık duruyoruz. Kafeteryamızı ihalesini yapılmak suretiyle hizmete açtık. Raf sıkıntısı vardı" dedi.

Kalıcı konutlarda bulunan kız öğrenci yurdunun alt katının kütüphaneye dönüştürüleceğini belirten Vali Dağlı şunları söyledi, "Bir proje kütüphanesinden nasıl yararlanılması gerektiği önemli. Aslında mutlaka üniversite hazırlık öğrencilerinin, üniversite öğrencilerinin yararlandığı bir yer olmalı. Buradaki kitaplardan nasıl yararlanabilirler, bunun üzerinde de durmamız gerekiyordu. Kalıcı konutlarda bulunan kız öğrenci yurdunun alt katındaki 15 dükkânlık alanı kütüphaneye dönüştürme kararı aldık. 2 hafta önce projesini hazırlayarak Kütüphaneler Genel Müdürlüğümüze gönderdik. Geçen hafta Kütüphaneler Daire Başkanı ve ilgili arkadaşlarımız geldiler. Kısa zaman içerisinde buranın tadilatına başlayacağız. Fazla kitapları oraya aktarmak suretiyle buradaki yoğunluğu almış olacağız. Ayrıca Valilik Konutunun yanında bir kütüphanemiz var. Ordada kitapların çok eskimiş olduğunu gördük. Orayla ilgili bir çalışma yaptık. İnternete ayrılan odanın artık kullanılmadığı görülüyor. Orayla ilgili bir çözüm bulacağız."

Vali Dağlı, öğrencilere kitap okuma alışkanlığının aşılanması için "Annem varsa bende varım" isimli bir proje hazırlandıklarını belirterek, proje kapsamında çocukların anneleriyle birlikte 10 bin kitap okuyacaklarını kaydetti. Vali Dağlı, "Kitap okumayı öğrencilerimize nasıl sevdireceğiz, kendimiz nasıl seveceğiz bunu çözmeliyiz. Kitaplardan uzak kaldığımızı görüyorum. Özellikle bürokrasi kesimi kitaplardan uzak kaldı. Öğrencilerimiz bu anlamda bizden biraz daha hızlı. Kitap okumayı sevdirmek için Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bir proje hazırlandı. İlkokul 3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz için 10 bin tane kitap bastırdık. Annem varsa bende varım adlı bir proje. Bu proje kapsamında öğretmenlerimiz eğitim alıyorlar. Her öğrencimiz annesiyle birlikte kitap okuyacak. Ayrıca kitapçıya giderek 15 kitap alacak. Kırtasiyelerimizle de bir toplantı yapıp onlarında daha çok kitap bulunduran yerler olmalarını sağlayacağız. Şuanda oyuncak ağırlıklı gibi görünüyorlar. İlçelerdeki kütüphanelerimizi nasıl iyileştirebiliriz fiziki binaların durumuna bakacağız. Bu tür haftalar bahane. Eksiklerin görülmesi için bir imkan. İki ilçemizde kütüphane olmadığın gördük. Buralara da kütüphane kazandırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan okuyuculara ödülleri verildi.

Düzce’de 10 bin öğrenci 10 bin kitap okuyacak

Düzce’de 10 bin öğrenci 10 bin kitap okuyacak

Düzce’de 10 bin öğrenci 10 bin kitap okuyacak

Düzce’de 10 bin öğrenci 10 bin kitap okuyacak

Düzce’de 10 bin öğrenci 10 bin kitap okuyacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim