• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Düzce Üniversitesinden Bir Proje Başvurusu Daha

Düzce Üniversitesinden Bir Proje Başvurusu Daha
Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Düzce Teknopark A.Ş. işbirliğiyle TÜBİTAK'ın "1601 Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık,...

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Düzce Teknopark A.Ş. işbirliğiyle TÜBİTAK'ın "1601 Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması" çağrısı kapsamındaki proje hazırlıkları devam ediyor.

Üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması, üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından faydalanması, girişimciliğin geliştirilmesi ve üniversitelerde fikri sınai hakların yönetilmesi ve ticarileştirilmesi hedeflerinin gerçekleştirilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından yapılan proje çağrısı kapsamında; Özyeğin Üniversitesi TTO Uzmanı Bülent Tunga Yılmaz ve Düzce Üniversitesi TTO ekibinin katılımıyla iki günlük yoğun içerikli bir toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantı ve projeyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan TTO Koordinatörü Doç. Dr. Arif Özkan, "Proje hazırlıklarımız devam etmektedir. Bu kapsamda Modül 1'de Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Hizmetleri, Modül 2'de Destek Programlarından Yararlanmaya Yönelik Hizmetler, Modül 3'te Proje Geliştirme/Yönetim Hizmetleri (Üniversite Sanayi İşbirliği Faaliyetleri), Modül 4'te Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri ile Modül 5'te Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri alanlarındaki çalışmalarla Üniversitemizin modüller arasındaki potansiyelinin değerlendirilmesi yapılmıştır" dedi.

1601 Çağrısı kapsamında, Düzce Üniversitesi'nin Ülkemizdeki birçok üniversite ile yarışabilme potansiyeli bulunduğunu belirten Doç. Dr. Arif Özkan, "Proje başvuruları, 15 Şubat 2016 tarihinde tamamlanacaktır. 15 Mart 2016 tarihinde açıklanacak sonuçlara göre destek almamız durumunda, Düzce Üniversitesi TTO ve Düzce Teknopark A.Ş. işbirliği içerisinde bu 5 modül faaliyetini sürdürecektir. Böylelikle Üniversitemiz tarafından gerek personel ve öğrencilerine, gerek üniversite-sanayi alanına ve gerekse akademik alana pek çok destek mekanizması sağlanarak, nitelikli fikri mülkiyet destekleri de hayata geçirilecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim