• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Düzce Üniversitesi’nde “Spor Yaralanmaları” konferansı düzenlendi

Düzce Üniversitesi’nde “Spor Yaralanmaları” konferansı düzenlendi
Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "Spor Yaralanmaları" konulu konferansta, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp...

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "Spor Yaralanmaları" konulu konferansta, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Cevdet Kesemenli, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Düzce Üniversitesi Antrenörlük Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurper Özbar'ın yaptığı konferansa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. İlhan Genç, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayla Taşkıran ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak bu tür etkinlikleri sıklıkla yaptıklarını belirterek, dünyada sporun çok etkili olduğunu ve kendisinin de misafir öğrenci olarak ülkemizde bulunan ve konferansı izlemeye gelen Brezilyalı Roberto P. Rovani ile yıldızlaşmış futbolcular üzerinden kolayca iletişim kurabildiğine dikkat çekti. Misafir konuşmacının tıp doktoru olmasının yanında eski bir sporcu olduğunu da belirten Prof. Dr. İlhan Genç, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşacağı için Prof. Dr. Cumhur Cevdet Kesemenli'ye teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından konferansın moderatörlüğünü yapan Doç. Dr. Nurper Özbar, Prof. Dr. Cumhur Cevdet Kesemenli'nin öz geçmişini paylaşarak, programın herkes için faydalı geçmesi temennisiyle sözü konuşmacıya bıraktı.

Sporda yaralanmaları ve sakatlıkları anlatan Prof. Dr. Cumhur Cevdet Kesemenli, yaralanmaların ve sakatlıkların başlıca nedenlerinden birisinin yanlış beslenme olduğunu belirterek, sporcuların yaşayış tarzına çok dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Sporda ısınma ve soğumanın son derece önemli olduğunu belirten misafir konuşmacı, müsabakaya çıkmadan önce en az 15 dakika ısınma hareketlerinin yapılması gerektiğini ve müsabakadan sonra da en az 20 dakikanın soğumaya ayrılması gerektiğini vurguladı.

Sporda yaralanma ve sakatlıkların doğru idman yapılmamasından ve yanlış bilgilerden de kaynaklandığını belirten Prof. Dr. Kesemenli, idmanlarda uygulanan hareketlerin kontrollü ve bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan davetli katılımcı, kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı memnun kaldığını belirterek etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Program sonunda Prof. Dr. Cumhur Cevdet Kesemenli ve programın moderatörlüğünü yapan Doç. Dr. Nurper Özbar ile Yrd. Doç. Dr. Ayla Taşkıran'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinlik toplu hatıra fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim