• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Düzce Üniversitesinde “Okul Öncesi Eğitimi Ve Önemi” Semineri

Düzce Üniversitesinde “Okul Öncesi Eğitimi Ve Önemi” Semineri
Düzce Üniversitesinin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Okul Öncesi Eğitimi ve Önemi" başlıklı seminer, Gölyaka Yunus Emre İlkokulu Konferans...

Düzce Üniversitesinin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Okul Öncesi Eğitimi ve Önemi" başlıklı seminer, Gölyaka Yunus Emre İlkokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Üniversitenin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Seda Çavuş ve Öğr. Gör. Zeynep Topcu Bilir tarafından verilen seminerde, okul öncesi eğitimi döneminde kazanılan davranışların çocukların hayatında temel teşkil etmesinin önemi üzerinde duruldu.

Seminerin ilk konuşmacısı Öğr. Gör. Zeynep Seda Çavuş, "Okul Öncesi Dönemde Beslenme Eğitimi" konusunda bilgiler verdi. Okul öncesi dönemde kazanılan beslenme alışkanlıklarının çocukların gelecek dönemdeki yaşam biçimini belirleyeceğini belirten Öğr. Gör. Çavuş, bu nedenle doğru beslenme davranışlarının okul ve aile tarafından desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Yanlış beslenme tutumlarının gelecekte yaşanabilecek obezite ve diyabet gibi hastalıkların temellerini oluşturabileceğine dikkat çeken Öğr. Gör. Zeynep Seda Çavuş, küçük yaşlarda verilen bu eğitimin çocukların sofra kültürünü ve aile iletişimini artırabilecek bir araç olduğunu ifade etti.

Seminerin diğer konuşmacısı Öğr. Gör. Zeynep Topçu Bilir, "Çocuklarla İletişim" konusu hakkındaki bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Çocuklarla "ben dili" kullanmanın ve çocukları etkin dinlemenin önemli olduğunu dile getiren Öğr. Gör. Bilir; onlarla açık bir iletişim seçen ailelerin, çocukların ileride ortaya çıkabilecek sorunlarını rahatlıkla çözümleyebileceklerini sözlerine ekledi. Öğr. Gör. Zeynep Topçu Bilir,çocuklara yaptıkları hataların sonucunun şiddetle değil sevgi ile anlatılırsa,yaşanabilecek birçok iletişim sorunun da önüne geçilebileceğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Öğr. Gör. Zeynep Seda Çavuş ve Öğr. Gör. Zeynep Topcu Bilir'in velilerin sorularını yanıtlamasıyla devam eden seminer, çiçek takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Düzce Üniversitesinde “Okul Öncesi Eğitimi Ve Önemi” Semineri

Düzce Üniversitesinde “Okul Öncesi Eğitimi Ve Önemi” Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim