• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Düzce Üniversitesi Kosova’da Umyos 2016’ya Katıldı

Düzce Üniversitesi Kosova’da Umyos 2016’ya Katıldı
Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin ile Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin ile Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bayraktar ve Öğretim Gör. Günay Temür, Kosova'nın Prizren kentinde düzenlenen Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu (UMYOS) 2016'ya iki ayrı bildiri ile katıldılar.

2007 yılından sonra uluslararası boyutta değer kazanan UMYOS, bu yıl Kosova'nın Prizren kentinde Prizren Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi. Sempozyuma, Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin ile Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Günay Temür, "Levenshtein Mesafe Algoritması İçin Bir Donanım Modülü Tasarımı" başlıklı bildirileri ile katıldılar. Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bayraktar ise "Kültürel Özelliklerin Geleneksel Mimari Üzerindeki Etkileri (Düzce İli Örneği)" başlıklı bildirisi ile sempozyuma katkı sağladı.

Doç. Dr. İbrahim Şahin ile Öğr. Gör. Günay Temür bildirilerinde, teknolojide hız olarak yazılımsal algoritmaların yavaş olduklarını ve sunuculara ek yük getirdiklerini bu problemlerin de zaman kaybı oluşturduğunu söyleyerek algoritmaların donanım bazlı çalışmalarındaki önemine dikkat çektiler. Doç. Dr. Şahin ve Öğr. Gör. Temür, tasarladıkları bir modül sayesinde yazılımsal olarak çalışan algoritmalardan on binlerce kat daha hızlı sonuçlar üretebildiklerini gösterdiler.

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bayraktar, sunduğu bildirisinde Düzce'de kültürel mimarinin yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara taşınması gerektiğinin altını çizdi. Kültürü yansıtan yapıların restorasyon edilmesinin önemini ifade eden Bayraktar, bu yapıların geleceğe taşınması hususuna vurgu yaparak sunumunu tamamladı.

Düzce Üniversitesi Kosova’da Umyos 2016’ya Katıldı

Düzce Üniversitesi Kosova’da Umyos 2016’ya Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim