• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Düzce Turizm Açısından Önemli Konumdadır

Düzce Turizm Açısından Önemli Konumdadır
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, Düzce'nin turizm...

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, Düzce'nin turizm potansiyelleri ve aktiviteleri ile önemli bir konumda olduğunu belirtti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş mesajında şu görüşlere yer verdi " Turizm kültürler arası etkileşimin arttığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüzde, gelişen, değişen ve sınırları çizilen ülkeler, milletler ve insanlar arasındaki karşılıklı tanımanın aracıdır. Turizm; ülkelerin kendi ülkelerini dünyaya daha iyi tanıtma fırsatı bulması ve aynı zamanda farklı kültürlerdeki insanları birbirine yaklaştırarak toplumsal barışa katkıda bulunması yönüyle geniş kitleleri ilgilendiren sosyokültürel ve ekonomik bir faaliyettir.

Düzcemiz, hükümetimizin turizm alanında gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde turizm sektöründe adını daha iyi duyurmaktadır. Gürül gürül çağlayan şelale, yaylaları gibi turizm değerleriyle, rafting ve off-road'a kadar her türlü spor aktivitesine uygun coğrafi yapısıyla, yürüyüş parkurlarıyla, bisiklet yollarıyla, kamp alanlarıyla spor meraklılarının cazibe merkezi haline gelmiştir. 2016 yılı içerisinde çalışmalarına başlayacağımız Melensu Park Projemizin ve Asar Suyu Rekreasyon Projemizin yanı sıra yayla, kültür, tarih, doğa ve ekolojik turizm alanlarında Düzce'mizin ulusal ve uluslararası turizm destinasyonları arasına katılımını güçlendireceğiz. Turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün tüm dünyada egemen olması dileğiyle, "Turizm Haftası"nı en kalbi dileklerimle kutluyor, sektörün gelişmesine emek veren herkese başarılar diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim