• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Düzce Belediyesi Belediye Alarm Durumuna Geçti

Düzce Belediyesi Belediye Alarm Durumuna Geçti
Düzce Belediyesi Meteorolojik veriler ve uyarılar göre muhtemel kar yağışına karşın alarm durumuna geçti.

Düzce Belediyesi Meteorolojik veriler ve uyarılar göre muhtemel kar yağışına karşın alarm durumuna geçti.

Düzce Belediyesi tarafından bir süre önce kış mevsimindeki kar yağışlarına karşı özel bir toplantı yapıldı. Karla mücadele için kriz masasının oluşturulduğu toplantıda tüm tedbirler detaylarıyla ele alındı. Belediyenin tüm hizmet birimlerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, karla mücadele için belediyenin her biriminin koordineli çalışması gerektiğini vurguladı. Karla mücadele için belediyenin tüm birimlerine çalışma planı gönderildiğini kaydeden Başkan Mehmet Keleş, "Kriz masası, kışın oluşabilecek her türlü olumsuz şartlar için programını belirledi. Her bir detay enine boyuna ele alındı. İlgili birimlere çalışma takvimi gönderildi. Kış mevsimi boyunca hiçbir mağduriyet yaşanmayacak" dedi.

Başkan Mehmet Keleş, karla mücadele için alınan tedbirler ile ilgili "Öncelikle sahadaki ekiplerin sorumluluğu Zabıta müdürlüğümüzde olacak. Hangi aracın nereye gideceğini belirleyecekler. Karla mücadele için solüsyon kullanılacak. Yeypaş, İntaş, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü kaldırım küreme ekibi oluşturacaklar ve kar yağarken buzlanmasın diye özellik şehir içinde kaldırımlarımız temizlenecek. Bunun için 143 kişi aktif olarak görev yapacak. 30 kişilik ekip de dönüşümlü olarak çalışacak" dedi.

Başkan Keleş sahada olacak iş makineleri konusunda da bilgileri verdi "9 adet CSP var 6 tanesi kar bıçaklı yine 4 adet CPS kar aparatları ile çalışacak. Buna ilaveten Yeypaş ve İntaşa kiralık olarak aldığımız iş makineleri var. Daha önceden belediyemize kazandırdığımız bir Unimog var. Kar bıçağı ve tuzlama vazifesi de gören çok amaçlı bir aracımız var. 4 adet greyderimiz yine kar küreme konusunda bize yardımcı olacak. 9 adet kamyonumuz var 3 tanesi kar bıçaklıdır. Kamyonlarımızla tuzlama işini gerçekleştireceğiz."

Belediyenin karla mücadele ekibi, kar yağışı ile birlikte harekete geçecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim