• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Duygun Yarsuvat Ünal Aysal'ı veto etti!

Duygun Yarsuvat Ünal Aysal'ı veto etti!
Ünal Aysal’ın başkanlığı bırakması ve Duygun Yarsuvat’ın aday olarak ortaya çıkıp, ardından da başkanlığa gelmesi sürecinde ikili arasındaki sıcaklığın, kısa sürede yerini soğukluğa bırakması hala Galatasaray’da sorgulanıyor.

Ünal Aysal’ın başkanlığı bırakması ve Duygun Yarsuvat’ın aday olarak ortaya çıkıp, ardından da başkanlığa gelmesi sürecinde ikili arasındaki sıcaklığın, kısa sürede yerini soğukluğa bırakması hala Galatasaray’da sorgulanıyor.

Yarsuvat’ın önce ‘ayrı ibra’yı ortaya atması, sonrasında da ‘Kaçıp gitti’ çıkışına Ünal Aysal’ın, “Bir lafa bakarım laf mı diye, sonra söyleyene bakarım adam mı?’ diye çıkışması, camiada “Ne oldu da, bu noktaya geldiler” şaşkınlığı yaratırken, iki başkan arasında ipleri kopuş sürecinde yaşananlar. İşte başkanlar krizinin perde arkası:

TEBRiK VE DESTEK SÖZÜ

Duygun Yarsuvat, başvuru süresinin bitimine saatler kala 2 Ekim 2015’de yoğun baskı sonrası aday olmaya karar verir… O ana kadar adaylığını açıklayan tek isim Alp Yalman’dır. Seçime son anda girme kararı alan Duygun Yarsuvat ile telefonda görüşen Ünal Aysal, önce kendisini tebrik eder ve “Galatasaray’ı böylesi bir dönemde sahipsiz bırakmayıp tek adaylı seçime gidilmesine izin vermediğiniz için sizi tebrik ediyorum. Maddi, manevi desteğe hazırım” der…

Konuşmada geçen bu, “Maddi manevi destek” ifadeleri, Yarsuvat için önemlidir ve sonrasındaki krizin de çıkış noktası olur.

PROJE ÖNERİSİ VE SÜRPRİZ

Bu görüşmeden yaklaşık 1 ay sonra maddi kriz patlak verir ve Yarsuvat, o söze dayanarak yardım etmesi için Ünal Aysal’ın kapısını çalmaya karar verir.

2. Başkan Hamdi Yasaman ve Başkan Yardımcısı Dursun Özbek’in de katıldığı görüşmede, Aysal’a mali tablo anlatılır ve kulübe 10 milyon dolarlık kasa kolaylığı sağlaması istenir.
Ünal Aysal’ın yanıtı Yarsuvat’ı hem şaşırtır, hem kızdırır.


“Prensip gereği ben böyle bir para veremem. Galatasaray kendi kaynağını kendisi yaratmalı.” diyen Aysal, ardından gelir getirebilecek projeler konusunda fikir verir. Ama Aysal kulüpteki 2 milyon dolarlık alacağından vazgeçer.

MADEM ÖYLE İŞTE BÖYLE

Görüşmeden tam anlamıyla hayal kırıklığıyla ayrılan Duygun Yarsuvat ve ekibi, Aysal’a tepki duymaya başlar. Aysal’ın kasa kolaylığı talebine ‘hayır’ demesi üzerine iki başkanın arası bir daha düzelmeyecek şekilde açılır.


Üzerinden çok süre geçmeden Yarsuvat yönetiminde, “Ayrı ayrı ibra” ve “Aysal döneminde görev yapan idarecilerin tek tek ibra oylamasına çıkması” gibi fikirler ortaya atılır. 

Başkan Yarsuvat, Ünal Aysal’a yazdığı mektupla “ayrı ibra’ oylaması adına fitili ateşleyerek, 28 Mart’ta yapılacak genel kurula gelmesi ve kendi dönemini üyelere açıklamasını ister.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim