• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

’Duvar’ Yenimahalle’de Sahnelendi

’Duvar’ Yenimahalle’de Sahnelendi
ANKARA (İHA) – 2. Engel'SİZ Sanat Ödülleri, Yön Sanat Atölyesi tarafından Yenimahalle Belediyesi Meydan Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerini...

ANKARA (İHA) – 2. Engel'SİZ Sanat Ödülleri, Yön Sanat Atölyesi tarafından Yenimahalle Belediyesi Meydan Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecede ünlü mizah yazarı Muzaffer İzgü'nün yazdığı Erdem Öksüz'ün yönettiği "Duvar" adlı oyun sahnelendi.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ödül töreninde ödüle layık görülen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde düzenlenen gecede engelli gençlerin muhteşem tiyatro performansı uzun süre ayakta alkışlandı.

ENGELLİLER İÇİN YENİMAHALLE'DE SINIRLARI ZORLADIK

Yenimahalle'de engelli bireyler için yaptığı hizmetleriyle örnek olan Başkan Yaşar, "Hepimizin sıkıntıları var, toplumun sıkıntıları var ama ben bunları demokrasinin uzlaşı kültürü içerisinde çözebileceğimize, eşit yurttaş olarak kardeşçe yaşayabileceğimize yürekten inanan bir siyasetçiyim" dedi. "Maalesef engellilere acıyarak bakan bir toplum geninden geliyoruz" diyen Yaşar, sorunlar tam olarak bitmese de çok büyük yol kat edildiğini belirtti.

Yenimahalle Belediyesi olarak göreve geldiği günden itibaren engellilere yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Yaşar, "Türkiye'de bir ilk olan Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi'ni, Omurilik Yaşam Merkezi'ni yaptık ve idarelerini ilgili derneklere verdik. Görme Engelliler Spor Kulübü sahalarını ve idari binalarını yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte otistik engellilere yönelik bir çalışmaya ortak olduk. Okullarımıza otistik sınıflar yaptık ve teslim ettik. İnşallah bu sene de bütün engelli gruplarının yararlanacağı, eğitim alacağı, spor yapacağı Engelliler Umut Evi'nin temelini atacağız ve bu dönemde de bitireceğiz" diye konuştu.

BİR ÖDÜL DE YENİMAHALLE BELEDİYESİ'NE

Tiyatro gösteriminin ardından "2. Engel'SİZ Sanat Ödülleri', düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Törende Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Dalkıran "Aydan Bol" Jüri Özel Ödülü'ne, Usta Yazar Muzaffer İzgü "Engelsiz Emek" Ödülü'ne, sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu "Değer" Ödülü'ne layık görüldü.

Türkiye'nin ilk görme engelli üst düzey bürokratı Kenan Önalan'a ise "Yılın Bürokratı" ödülünü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar verdi. Ödüllerden bir diğeri de engelliler için engelsiz bir dünya gayretinde bulundukları için Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi Sorumlusu Emrullah Yılmaz'a verildi.

’Duvar’ Yenimahalle’de Sahnelendi

’Duvar’ Yenimahalle’de Sahnelendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim