• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

"Düttürü Dünya" Canik’te Sahnelendi

"Düttürü Dünya" Canik’te Sahnelendi
Canik Kuzey Yıldızı sakinleri, Canik Kent Konseyi'nin düzenlediği etkinlikte tiyatro keyfi yaşadı.

Canik Kuzey Yıldızı sakinleri, Canik Kent Konseyi'nin düzenlediği etkinlikte tiyatro keyfi yaşadı.

Canik Kent Konseyi, Canik Kuzey Yıldızı sakinleri için tiyatro etkinliği düzenledi. Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sanat etkinliğinde Samsun Seyir Tiyatrosu oyuncuları, "Düttürü Dünya" isimli oyunu sahneledi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan'ın da yer aldığı geceye çocuklarıyla birlikte katılan TOKİ sakinleri hayatını kaybeden tiyatro sanatçılarının daha önce oynadığı oyunlardan bölümler alınarak oluşturulan iki perdelik komedi oyununu izlemenin keyfini yaşadı.

"HEDEF, KÜLTÜR-SANATTA MARKA ŞEHİR"

Canik Belediyesi olarak kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türkiye'de Tiyatro Okulu kuran iki belediyeden biriyiz. Ayrıca yine Canik Müzik Okulu kurduk. Bu iki sanat okulumuzun kapıları herkese açık. Yine Kurs ve Gençlik Merkezlerimizde gençlerimiz enstrüman kursları alıyor. Canik Belediyesi Türk Sanat Müziği Koromuz önemli bir yere sahip. Ayrıca Canik Belediyesi olarak kültür ve sanat faaliyetlerini her zaman destekliyoruz. Amacımız kültür ve sanatta da marka olan bir şehir ortaya çıkarmak" dedi.

"HALKIMIZ TESİSLERİMİZDEN YARARLANSIN"

Bir şehrin sadece fiziki olarak gelişmesinin mümkün olmadığını ifade eden Genç, "Şehirlerin gelişmişlik kriterlerinde kültür ve sanat çok önemli yere sahiptir. Eğer kültür ve sanatta gerideyseniz, yaptığınız yolların, binaların hiç bir kıymeti yoktur. Yaptığımız eğitim, kültür, sanat yatırımları ile şehrimize ruh kazandırmaya çalışıyoruz. Bu manada kültür ve sanata en çok yatırım yapan belediyeyiz. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız için çok önemli eğitim, kültür, sanat, spor tesisleri yaptık. Tüm vatandaşlarımızdan bu tesislerden yararlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

GENÇ'TEN OYUNCULARA KARANFİL

Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan da, yaptıkları sosyal projeler kadar farkındalık oluşturacak kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Amacımız insanlarımızın isteklerine, beklentilerine uygun projeler üretmek ve onları mutlu etmek. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Gecede ayrıca Başkan Genç, tiyatro oyuncularına çiçek ve karanfil verdi. Samsun Seyir Tiyatrosu sanat Yönetmeni Öner Yıldırım da sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti.

"Düttürü Dünya" Canik’te Sahnelendi

"Düttürü Dünya" Canik’te Sahnelendi

"Düttürü Dünya" Canik’te Sahnelendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim