• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Düşünce Tembelliğine Karşı Fotoğraf Sergisi

Düşünce Tembelliğine Karşı Fotoğraf Sergisi
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sanat ve Tasarım Topluluğu'nun "Kış Uykusu" isimli fotoğraf sergisini Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sanat ve Tasarım Topluluğu'nun "Kış Uykusu" isimli fotoğraf sergisini Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara birlikte ziyaret etti.

Vali Erol ve Rektör Prof. Dr. Şahin, Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. İlham Enveroğlu'ndan sergi hakkında bilgi aldı. Protokol üyeleri, topluluk üyeleri Esra Alemdar, Şevin Bayram, Emine Nur Yeter, Meryem Çakmak, Zehra Nur Coşkun ile sohbet etti.

Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. İlham Enveroğlu, "Sergide topluluğumuzun üyeleri düşünce tembelliğine vurgu yapmak için 260 kişinin gözü kapalı fotoğrafını çekti. Bunların arasında tek bir fotoğraftaki kişinin gözleri açıktı. O da düşünce tembelliğinden uyanışı simgeliyor. Ayrıca bir hafta boyunca ziyaretçilerin beğenisine açık olacak sergimizde fakültemizin farklı bölümlerinden öğretim üyeleri, ziyaretçilerle sergi konsepti etrafında söyleşiler gerçekleştirecek" dedi.

KIŞ UYKUSU'NUN MANİFESTOSU

Doç. Dr. İlham Enveroğlu, Topluluk üyeleriyle birlikte Kış Uykusu adlı sergi için hazırladıkları manifestoyu şöyle ifade etti:

"Bakabilen gözlerimiz görmeyi bırakalı çok oldu. Hissetmez olduk dokunduklarımızı. Bu derin uykunun ayrılmaz bir parçası oluyoruz günden güne. Görebilen, hissedebilen birkaçının yaptıklarını tüketiyor, onları taklit ediyor hatta kopyalıyoruz ve bunun farkına bile varmıyoruz çoğu zaman. Televizyondan ninniler dinliyor, internetten masallar okuyor, hayatın olağan monotonluğunda kayboluyoruz. Sormuyor, sorgulamıyor kabul ediyoruz bize sunulan her şeyi. Biz uyurken kimliğimizi yok ediyor birileri, özgünlüğümüzü öldürüyor. Dön de bir bak etrafına ne farkı kalmış birimizin diğerinden. Fabrikadan çıkmışçasına tek tipleşti dünyalılar. Çeşitliliğimizi, zenginliğimizi yitirir olduk. Her şeye kolayca ulaşabildiğimiz halde düşünmeye üşenir olduk. Belki de her şeye kolay ulaşabildiğimiz için Silkinip atmalıyız bu tembelliği. Görmeli, düşünmeli ve hissetmeliyiz! Artık kalkıp bu tatlı uydudan, her şeye rağmen uyanık kalanlara karışmalıyız. Uyanmak zor değil. Uyanmak Kurtuluş."

Düşünce Tembelliğine Karşı Fotoğraf Sergisi

Düşünce Tembelliğine Karşı Fotoğraf Sergisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim