• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Düşük Burun Ucu Yaşlı Gösteriyor

Düşük Burun Ucu Yaşlı Gösteriyor
Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, yapısal yada yaşlanmaya bağlı olarak görülen burun ucu düşüklüğünün sık görülen bir durum olduğunu...

Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, yapısal yada yaşlanmaya bağlı olarak görülen burun ucu düşüklüğünün sık görülen bir durum olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle de burun estetiğinin en önemli noktalarından biridir" dedi.

Nefes alma fonksiyonlarını önemli ölçüde etkileyen burun ucu düşüklüğünün görüntüyü de aynı oranda olumsuz etkilediğinden özellikle kadınların en çok estetik yaptırmak istediği yerlerden biri olduğunu ifade eden Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, burun ameliyatlarından artık korkulmaması gerektiğini anlattı ve burun ucu kaldırma (lifting) işlemi ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Burun ucu yaş arttıkça düşer. Burun ucu, kıkırdaklarının zayıflaması yanında diş kayıpları ve üst çene kemiği zayıflıkları bu düşmede etkili olur. Bu nedenle burun ucu düşüklüğü yaşlı yüzün özellikleri arasında yer alır. Çoğu kişi burun ameliyatından çekinir. Morarmalar, burun alçısı, tampon, yüzde değişiklikler ve çıkabilecek sorunlar bu korkunun başlıca sebepleri. Burun ucu lifting, lokal anestezi altında tek burun deliği içinden yapılan ve kalıcılığı olan bir işlem olarak giderek popüler oluyor… İşlem sırasında burun ucu daha zarif hale getirmekte mümkün. Üstelik işlemden hemen sonrasında kişi günlük yaşantısına devam edebilir.. Görünen bir dikiş yoktur. Tek burun deliğinde içeride olan dikişler bir süre sonra erir. Çoğu zaman pansuman bile yapılmaz bazen burun ucuna bant yapıştırılır. İşlem CS askı olarak bilinen burun önünde bulunan kıkırdak ile septum adı verilen kıkırdak arasındaki bağlantı açısının değiştirilmesi prensibine dayanır. Burun ucu askılama yöntemine göre anatomik yapıları koruma, dikkate alma ve kalıcılık gibi artıları vardır. İşlemin bu önemli avantajları yanında bir kaç küçük dezavantajı da vardır. Bazı aşırı düşük burunlarda yeterli gelmeyebilir, bu durum da ek işlemler gerekebilir. İşlemden bir süre sonra biraz daha kalkık istenme durumunda kolayca rötuş yapılabilir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim