• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Düsseldorf Boot fuarı turizmcilere moral verdi

Düsseldorf Boot fuarı turizmcilere moral verdi
Dünyanın en önemli denizcilik fuarı Boot Düsseldorf 2016, kruvaziyer turizminde arka arkaya yaşanan iptaller sebebiyle yeni sezona endişeli hazırlanan Türk...

Dünyanın en önemli denizcilik fuarı Boot Düsseldorf 2016, kruvaziyer turizminde arka arkaya yaşanan iptaller sebebiyle yeni sezona endişeli hazırlanan Türk turizmine moral verdi. 60 ülkeden 2 bine yakın katılımcının yer aldığı fuarda ziyaretçiler, Türk firmaların stantlarına büyük ilgi gösterdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'nin "Come Surf Turkey" sloganıyla yer aldığı fuarda Ayvalık, Dikili, Çeşme, Kuşadası ve genel olarak Ege kıyılarının deniz turizmi potansiyeli tanıtılıyor. Çeşme Kaymakamlığı ve Belediyesi, Dikili Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi'nin yer aldığı DTO İzmir Şubesi'nin standını, her gün binin üzerinde kişi ziyaret ediyor. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 23-31 Ocak 2016 arasında açık kalacak ve 250 bine yakın ziyaretçinin beklendiği fuarda uluslararası tur operatörleri, katılımcılar ve ziyaretçilerle biraraya gelerek, Türkiye'nin tarih zenginliğini, doğa güzelliğini ve deniz turizmi imkanlarını anlattı.

DTO Şube Başkanı Öztürk, dünyanın en önemli deniz turizmi buluşmasına Türkiye'nin damga vurduğunu belirterek, Boot Düsseldorf'un marinalardan dalış kulüplerine, otelcilerden sörfçülere kadar herkese moral verdiğini söyledi. Güvenlik endişesiyle Türkiye'ye yönelik tereddütlerin azaldığına dikkat çeken Öztürk, "Almanya'dan ülkemize 5,5 milyona yakın turist geliyor. Alman turistlerin aklına, Türkiye deyince sadece güneş, kum, deniz gelmiyor. Turizmciler windsörf, kite sörf, dalış, mavi yolculuk gibi alternatif turizmi de istiyor. Bu nedenle Türkiye'den vazgeçmeyeceklerini ifade ediyorlar." dedi.

DALIŞ TURİZMİNE BÜYÜK İLGİ

Fuarda her anı ve fırsatı çok iyi değerlendirerek tanıtım yapmaya çalıştıklarını belirten Yusuf Öztürk, ziyaretçilere Türkiye'nin bütün kıyılarını harita üzerinde nokta nokta anlattıklarını söyledi. Öztürk, "Çeşme'nin tanıtımı için Almanya'nın önde gelen dalış dergilerinden Taucher Net ile görüştük. Almanya'da, su altı zenginliğimizin yanısıra gastronomi ve kültür açısından da Ege'yi tanıtmak için çeşitli temaslar gerçekleştirdik. Görüşmelerimizde, Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Sayın Şule Gürel ve Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Tanıtma Ataşesi Sayın Osman Şahin, bize büyük destek verdi. Sektör temsilcilerinin katılımıyla Ege'de büyük bir windsörf yarışı düzenlenmesi konusu ele alındı. Ayrıca Alaçatı'da yeni bir kitesörf alanı kurulması için Alman turizmcilerle değerlendirmeler yapıldı." diye konuştu.

Düsseldorf Boot fuarı turizmcilere moral verdi

Düsseldorf Boot fuarı turizmcilere moral verdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim