• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

‘Düşlerime Dokunma Projesi’ Hayata Geçiyor

‘Düşlerime Dokunma Projesi’ Hayata Geçiyor
Mersin Barosu'nun öncülüğünde başlatılan "Düşlerime Dokunma Projesi" hayata geçiyor.

Mersin Barosu'nun öncülüğünde başlatılan "Düşlerime Dokunma Projesi" hayata geçiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Barosu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilecek projeyle çocuk istismarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Düşlerime Dokunma Projesi, Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, proje ile Türkiye ve dünyada giderek artan çocuk istismarının önlenmesinin yanında, çocukların bu konuda eğitilmesinin ve bilinçlendirilmesinin amaçladığını söyledi. Kocamaz, "Projeye "Düşlerime Dokunma" adının verilmesi oldukça anlamlıdır. Çünkü çocuklarımızın düşlerinde savaşa, kötü olana yer yoktur. Onların düşlerinde barışa, huzura, mutluluğa yer vardır. İşte bu yüzden projenin ismi olan "Düşlerime Dokunma" ile çocuklarımıza önemli bir eğitim verilirken, adıyla da topluma güzel bir mesaj verilmektedir" dedi.

Türkiye'yi ileriye taşıyacak olanların bugünün çocukları olduğunu kaydeden Kocamaz, "Onlar geleceğin idarecileri, eğitimcileri ve yöneticileri olacaktır. Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın psikolojisini anlamak, onları iyi gözlemlemek ve sorunlarına çözüm bulmak zorundayız. Onların uğradıkları en ufak bir hayal kırıklığı geleceğinde büyük izler bırakacaktır" diye konuştu.

Mersin Barosu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile berber ellerini taşın altına koyduklarını belirten Kocamaz, gittikçe artan çocuk istismarının önüne geçilmesi için bu çalışmayı başlattıklarını vurguladı.

Baro Başkanı Antmen de projenin amacının farkındalık oluşturmak olduğunu ifade ederek, hedeflerinin 2002 yılından beri devam eden çocuk haklarına ilişkin eğitimlerin daha geniş bir kitleye yayılması olduğunu kaydetti. Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın projeye olan katkısına dikkat çeken Antmen, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de bu noktada büyük destek verdiğini dile getirerek, projenin Türkiye'de emsali olmadığını ve ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Koca ise düş ve çocuk kelimelerinin yüreği ısıtan sevgi sözcüğüyle adeta eş değer olduğuna vurgu yaparak, çocukların hayata hazırlanması noktasında kurum olarak gayret içerisinde oluklarını belirtti. Mersin Barosu tarafından başlatılan Düşlerime Dokunma projesinin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte paydaşı olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Koca, katkılarından dolayı her iki kuruma da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Mersin Barosu avukatlarının rol aldığı "Düşlerime Dokunma" isimli interaktif oyun sergilendi. Temmuz ayına kadar her ay belirlenen günlerde Kongre ve Sergi Sarayı'nda sergilenecek oyunla her türlü çocuk istismarına dur diyebilme adına çocukların ve yetişkinlerin eğitilmesi amaçlanıyor.

‘Düşlerime Dokunma Projesi’ Hayata Geçiyor

‘Düşlerime Dokunma Projesi’ Hayata Geçiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim