• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Düşler Mozaiği Forum Kayseri’de

Düşler Mozaiği Forum Kayseri’de
Kayseri'nin yerel mimarisine özgü yapısıyla, modern ve geleneksel formları bir araya getiren Forum Kayseri Alışveriş Merkezi yeni bir etkinliğe daha imza...

Kayseri'nin yerel mimarisine özgü yapısıyla, modern ve geleneksel formları bir araya getiren Forum Kayseri Alışveriş Merkezi yeni bir etkinliğe daha imza attı.

Forum Kayseri "Düşler Mozaiği" projesiyle çocukları ve yetişkinleri mozaik sanatıyla buluşturdu. Proje kapsamında Antik döneme ait mozaikten yapılan eserler sergilendi. Sergiyi gezmeye gelen çocuklara ücretsiz olarak mozaik sanatını deneme imkanı sunuldu.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Gelişim Atölyesi Genel Müdürü Özlem Seller, "Etkinlik Türkiye'de unutulan kültür miraslarımızdan birisi olan mozaiklerimizin çocuklar tarafından tanınmasını sağlamaktadır. Bu unutulan sanatın nasıl yapıldığının öğrenilmesi için emek harcayarak mozaikleri birebir yapmaya başladık" dedi.

Projenin amacının çocuklara mozaik sanatını anlatmak olduğunu dile getiren Seller, "Amacımız çocuklara mozaiklerin hikayelerini, eski insanların hayatlarındaki sanatı anlatmak, onları da bu işin içerisine biraz daha dahil etmek, müzelere gitmelerini ve bu eserlerin orjinallerini görmelerini sağlamaktır. Sergimiz burada 14 ve 17 Ocak tarihlerinde sergilenmeye devam edecektir. Daha sonra da farklı illerde çocuklarla buluşmaya devam edeceğiz. Sergilenen antik döneme ait mozaik eserleri biz yaptık. Bunun dışında olan atölye örneklerini ise çocuklarla birlikte yaptık. Vatandaşlar sergiyi görünce bende yapmak istiyorum ve içimdeki çocukla girebilir miyim diyorlar. Daha önce neredeydiniz diyenler de var. Herkes çok keyif aldı. Mozaiklerin hikayelerini anlatınca çok hoşlarına gidiyor. Çünkü bugüne kadar sanat hep halktan uzak tutulmuş durumda . Çok güzel müzelerimiz var. Vatandaşlarımız gidip, müzeleri gezsinler istiyoruz. Medeniyetler buluşmasını yerinde görsünler istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sergi 14 ve 17 Ocak tarihleri arasında sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Düşler Mozaiği Forum Kayseri’de

Düşler Mozaiği Forum Kayseri’de

Düşler Mozaiği Forum Kayseri’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim