• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Düşen konteyner metro vagonunu devirdi: 7 hafif yaralı

Düşen konteyner metro vagonunu devirdi: 7 hafif yaralı
İzmir Metrosu'nda bu sabah meydana gelen kazada yolcu dolu bir vagon, yan tarafta yüklenmeye çalışılan bir konteynerin düşerek çarpması sonucu devrildi.

İzmir Metrosu'nda bu sabah meydana gelen kazada yolcu dolu bir vagon, yan tarafta yüklenmeye çalışılan bir konteynerin düşerek çarpması sonucu devrildi. İlk belirlemelere göre yedi kişi hafif yaralandı. Yaralılar, hastanede ayakta tedavi edildi. Trene çarpan konteyner, incelemelerin ardından kaldırıldı.

Kaza, sabah saatlerinde Metro Bölge İstasyonu'nda meydana geldi. İşe gidenlerle dolu metro treni, Fahrettin Altay İstasyonu'ndan yola çıktı. Bölge İstasyonu'na geldiğinde, yan taraftaki depolama alanındaki yükleme sırasında raylara doğru devrilen bir konteyner, en öndeki vagona çarptı ve devirdi. Kazada ölen olmazken yedi kişi hafif yaralandı. Yaralananlar, cankurtaranarla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

GENEL MÜDÜR ALEV: KONTEYNER PARKININ CİDDİ HATASI VAR

İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, kazayla ilgili açıklamasında şunları kaydetti: "İzmir Metrosu Bölge İstasyonu'na yaklaşan tren, istasyonun yan tarafından bulunan küçük bir konteyner parkında manevra yapan ve konteyner taşıyan bir manevra aracında tam tren geçişi sırasında, tren istasyona yaklaşırken o noktaya konteyneri yükseltip metronun koruyucu istinat duvarını da yıkarak hattın içine konteyneri düşürmesi sonucu konteyner trenle çarpıştı. Trenin ilk vagonuna çarptı. Tren raydan çıktı ve yan yattı. O sırada devrilen vagonumuzun içinde 30 yolcumuz vardı. 30 yolcudan, bizdeki bilgilere göre beş yaralı vardı. Sevindirici tarafı, bu yaralılar çok ciddi bir sıkıntı olmayan, kırık çıkık dahi olmayan, ufak tefek vuruklar, eziklerle gerçekleşen bir yaralanma. Bu yolcularımız, hastanelere sevk edildi. Bu yolcularımızın hepsi taburcu edildi. Herhangi bir ciddi yaralanma yok. Aslına bakılırsa çok ciddi ama ucuz atlatılmış bir kaza. Kazadan sonra hemen seferler durduruldu. Diğer kısımda işletme devam etti. Gerekli önlemler alınarak, yarım saat içinde tek hat işletmeciliği devam etti. Hem polisin hem bizim olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını tamamladı. Kaza yapan ve hatta bekleyen konteynerin kaldırılması işlemi yapıldı. Çok kısa süre içinde de hat tekrar işletime açılacak. Burada işletmecinin bir hatası varsa ki öyle görünüyor, ciddi hatası var, bu hususta İzmir Metrosu da kanuni, hukuksal haklarını korumak için gerekli çalışmaları yapacaktır. Bir zarar oluşmuştur, orası için de ne gerekiyorsa yapacağız."

Devrilen vagonda yaralananlardan Aykut Uludağ ise, "Giderken bir anda ani bir fren sesi ve büyük bir gürültü duyduk. Daha sonra vagon devrildi. Ben ayaktaydım. Vagon içindeki direğe tutunarak güçlükle durabildim. Sağa sola savrulanlar oldu. Tedavim yapıldı, kolumda ufak sıyrıklar var." dedi.

Kazada Uludağ'ın yanısıra yaralanan Şemsettin Ş., Fadime B., Ayselin U., Yavuz Ş., Gamze Ş. ve Erkut Ö. de Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi edildi.

Tren hattına devrilen konteyner, incelemelerin ardından kaldırıldı. Vagonun kaldırılması için çalışma devam ediyor.

Düşen konteyner metro vagonunu devirdi: 7 hafif yaralı

Düşen konteyner metro vagonunu devirdi: 7 hafif yaralı

Düşen konteyner metro vagonunu devirdi: 7 hafif yaralı

Düşen konteyner metro vagonunu devirdi: 7 hafif yaralı

Düşen konteyner metro vagonunu devirdi: 7 hafif yaralı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim