• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Düşen Fındık Fiyatlarından Tüccar Da Rahatsız

Düşen Fındık Fiyatlarından Tüccar Da Rahatsız
Fındık fiyatlarının 10 lira seviyesine gerilemesi fındık tüccarlarını da olumsuz etkiledi.

Fındık fiyatlarının 10 lira seviyesine gerilemesi fındık tüccarlarını da olumsuz etkiledi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde bir araya gelen fındık tüccarları, fındığın son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Fiyatların düşmesinin sebebi olarak bir firmayı işaret eden tüccarlar, Ünye'deki fabrikaların da buna çanak tutuğunu iddia etti.

Fındık tüccarları adına açıklamalarda bulunan Ali Genç, "Biz emanet yüzünden fındık fiyatlarının düşük olması ve çektiğimiz sıkıntılar nedeniyle burada toplandık. Fındıkları üretici bize getiriyor, biz de manav olarak fabrikaya götürüyoruz. Bu götürdüğümüz fındıklar bir şekilde işleniyor ve ihraç ediliyor. Bir anlamda üreticinin fiilen satmadığı fındık Avrupa'ya gidiyor ve fiyatlar da bu yüzden yükselmiyor. Üretici ve manavlar olarak fındığın depolanabilmesi için fındıkçılar sitesi kurulmasını istiyoruz" dedi.

"FINDIKÇILAR SİTESİ KURALIM"

Fındıkçılar sitesi kurulmasıyla ilgili toplandıklarını belirten Genç, "Bu konuda borsa ve odalardan destek istiyoruz. Bu depo kurulduğu zaman üreticiden gelen fındığı bu depolarda tutabilecek fabrikaya vermek zorunda kalmayacağız. Her esnafın 300 ila 500 tonluk bir deposu olacak buradan ihtiyacına göre fındık satacak. Fındığın Ünye de düşük olmasının sebebi buradaki fabrikaların da söz konusu firmayla birlikte olmalarından kaynaklanıyor. Ünye fındığı çürük olduğu söyleniyor, bu çürüğü zaten fabrikacılar randımanla bizden çürük fındığı bedava alıyor ve çürük fındığın kilosunu 7 buçuk liradan satıyor. Ayrıca bunun kabuğunu da işliyorlar yani çürük bahane değildir. Çürük her yer de var. Bizler 3 çuval fındığa bile araç gönderiyoruz ayrıca hamal gönderiyoruz, hepsinin masrafı bizden çıkıyor ve bunu fabrikanın kapısına kadar götürüyoruz. Biz bu sene bir şekilde fındığı emanete verdik ama gelecek sene bu yönde neler yapabiliriz onu düşünmek fındığımızı elimizde tutabilmek için bir araya geldik. Fabrikalar hepsi bir biri ile anlaştı bugün fiyat ne kadar olsun 10.50 olsun diyorlar 10.50 lira oluyor. Ünye esnafı olarak biz emanet fındığımızı geri istiyoruz dersek hiçbir fabrika bize fındığı veremez. Fındığın hepsi işlendi 13 - 15 e satıldı. Şimdi kalan fındığı esnaftan 10 liraya almaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Borsa ile ilgili bir çalışmalarının olduğunun anlatan Ali Genç, "Gelecek seçimde başkan olarak kendi içimizden birini başkan yapmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Düşen Fındık Fiyatlarından Tüccar Da Rahatsız

Düşen Fındık Fiyatlarından Tüccar Da Rahatsız

Düşen Fındık Fiyatlarından Tüccar Da Rahatsız

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim