• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Dursunbey’de Ormancılık Bölümü Açılıyor

Dursunbey’de Ormancılık Bölümü Açılıyor
Dursunbey'de 22 yıldan bu yana hizmet veren Meslek Yüksek Okulu bünyesinde "Ormancılık ve Orman ürünleri" bölümü açılıyor.

Dursunbey'de 22 yıldan bu yana hizmet veren Meslek Yüksek Okulu bünyesinde "Ormancılık ve Orman ürünleri" bölümü açılıyor.

Balıkesir Üniversitesi Dursunbey Meslek Yüksek Okulu bünyesinde geçtiğimiz aylarda açılan İş Güveliği bölümünün ardından şimdide Ormancılık ve Orman ürünleri bölümü açılması kararı YÖK tarafından onaylandı. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir tarafından duyurulan bu kararın ardından Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'da bir açıklama yaptı. Başkan Bahçavan, özellikle bu konunun üzerinde duran Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'e teşekkürlerini iletti. Başkan Bahçavan; "Çok değerli ilçe halkımıza bugün bir müjde daha vermek istiyoruz. İnsanlarımız uzun süreden beri yüksekokulumuzda bölümlerin ve öğrenci nüfusunun azalmasından, Dursunbey'deki hareketi azaldığı ile ilgili çok serzenişlerde bulunuyorlardı. Bununla ilgili de bizlerin çalışmalarımızın olduğunu halkımıza zaman zaman duyuruyorduk. Dursunbey'de meslek yüksekokulumuz 1994 yılında açıldı. Gün geldi burada 800 civarında öğrencimiz oldu. Şu anda İnşaat, Mobilya dekorasyon, tekstil, Geleneksel el sanatları ve takı tasarım adı altında 5 bölümümüz vardı. Bu beş bölüm hariç geçen yıl iş sağlığı ve güvenliği bölümümüzde açılmış fakat öğretim görevlisi tayin edilemediği için bölümümüz faaliyete geçmemişti. Ona ilave olarak bu yıl Ormancılık ve Orman ürünleri bölümü konusunda çalışmalarımızı yapmıştık. YÖK genel kurulundan da bu hafta itibari ile yazımız onaylandı çıktı. Mevcut bölümlere ilave Ormancılık ve Orman Ürünleri bölümü de kılavuza girecek. Tabi bununla ilgili çeşitli prosedürler var. Bu prosedürlerden biriside her açılan bölüme en az üç öğretim üyesinin olması gerekiyor. Bununa ilgili şu anda sayın rektörümüz öğretim elemanı alımına çıktılar. Ben bu konuda özellikle Rektörümüz Kerim Özdemir'e, Dursunbey Meslek Yüksekokulu müdürümüz Ergün Ateş Bey'e ve İşin başından sonuna kadar bize her zaman her konuda destekte bulunan Yüksek Seçim Kurulu Başkanımız Sadi Güven Bey'e şükranlarımı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu bölümlerimiz memleketimize hayırlı olsun" dedi.

Öğretim görevlilerinin tamamlanmasının ardından Dursunbey MYO'da Orman ve Ormancılık Bölümü öğrenci alımlarına başlayacak.

Dursunbey’de Ormancılık Bölümü Açılıyor

Dursunbey’de Ormancılık Bölümü Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim