• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Dursunbey’de ’Online Mezarlık’ Dönemi

Dursunbey’de ’Online Mezarlık’ Dönemi
Dursunbey Belediyesi, yenilenen internet sitesi üzerinden yeni bir uygulamaya imza attı.

Dursunbey Belediyesi, yenilenen internet sitesi üzerinden yeni bir uygulamaya imza attı. Oluşturulan "Mezar Bilgi Sistemi" sayesinde vatandaşlar hem internet üzerinden hem de mezarlıkta bulunan bilgisayardan yakınlarının mezarlarına ve bilgilerine ulaşabilecek.

Geçtiğimiz ay yenilenen ve her geçen gün güncellenen Dursunbey Belediyesinin resmi sitesinde yeni bir uygulama hayata geçirildi. İlçe merkezindeki vefat eden yakınlarının kabir yerlerini bulmak için vatandaşların hizmetine sunulan yeni sistem birçok kolaylığı beraberinde getiriyor. Sistemi kullanmak isteyen vatandaşlar mbs.dursunbey.bel.tr adresinden, Belediyenin ana sayfasında bulunan üst menüden ve mezarlığın girişinde bulunan kiosk bilgisayardan yakınlarının mezar bilgilerine ulaşabilecekler. Kullanıcılar kolay bir arayüz sayesinde definlerinin ad ya da soyadlarını sistemde sorgulayarak yakınlarının bilgilerine ulaşıp, yaptıkları sorgulamanın çıktısını alabiliyorlar.

Sorgulamada vatandaşlar ayrıca mezarlık krokisi, mezar fotoğrafı ve mezarlık içi adres bilgilerine ulaşılabiliyor. Mezar bilgi sisteminin faaliyete geçmesinin ardından mezarlıktaki ada, yol, ve kapı numaralarda tabelalarla belirlenirken vatandaşlar yakınlarının kabirlerine kolaylıkla ulaşabilecekler. Mevcut mezarlıkta defin edilmiş yaklaşık 5 bin kişinin kaydı mezarlıktaki taşlardan okunarak sisteme girilirken, taşları okunmayan mezarlar ise sarı renkle bilinmeyen olarak işaretlendi. Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından güncellenen mezar bilgi sisteminde, yakınlarının bilgilerine ulaşamayan vatandaşlar başvuru yaparak yakınlarının bilgilerini güncelleyebilecekler.

Mezar bilgi sisteminin faaliyete geçmesinin ardından mezarlık girişinde bulunan kiosk'u inceleyen Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, yakınlarının bilgilerini sorgulayarak mezar yön çıktısı aldı. Mezarlık vaziyet planı üzerinden yönlendirmeleri takip eden Başkan Bahçavan yaptığı açıklamada, "Belediyemizin web sayfasını yeniledik. Web sayfamızın içerisinde de mezarlık bilgi sistemi adı altında yeni bir birim oluşturduk. Vatandaşlarımız internet üzerinden sisteme girebildikleri gibi mezarlık girişindeki binamızda bulunan bilgisayardan ziyaret etmek istedikleri, rahmete gitmiş, mevtaların mezarlarını bulmak için sisteme girebilecekler. Daha önce mezarlıklarımızda çevre düzenlemesi, duvar, yol, çeşme yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Şimdide yakınlarımızın kabirlerini kolayca bulabilmek ve onları ziyaret etmek açısından çok kolaylıkları beraberinde getiren bir sistemi hayata geçirdik" dedi.

Sistemin tanıtımını yapan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan yenilenen web sitesi üzerinde güncellemelerin aralıksız devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Dursunbey’de ’Online Mezarlık’ Dönemi

Dursunbey’de ’Online Mezarlık’ Dönemi

Dursunbey’de ’Online Mezarlık’ Dönemi

Dursunbey’de ’Online Mezarlık’ Dönemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim