• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Dursun Özbek, sözlü savunma için İsviçre'ye gitti

Dursun Özbek, sözlü savunma için İsviçre'ye gitti
UEFA Finansal Fair Play Komisyonu'nun incelemeye aldığı ve kararını da bu ay sonunda vereceği Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek ve bir heyet sözlü savunma...

UEFA Finansal Fair Play Komisyonu'nun incelemeye aldığı ve kararını da bu ay sonunda vereceği Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek ve bir heyet sözlü savunma yapmak için İsviçre'ye gitti.

Atatürk Havaalanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Dursun Özbek, gazetecilerin "Cenevre'ye gidiyorsunuz, beklenen toplantı gerçekleşecek bugün. Nasıl bir savunma yapacaksınız? Nedir beklentiniz?" sorusuna, "Savunmamızı hazırladık zaten. Daha öncede göndermiştik. Yarın bu hakimler kurulunun olduğu yerde sözlü savunma yapacağız. Yarın göreceğiz. Ne olacağını." diye cevap verdi.

Başkan Özbek, "Siz ne bekliyorsunuz? 1+1 mi olacak?" sorusuna ise "Haklı gerekçelerimiz var. Bunları zaten ifade ettik. Burası bir hakimler kurulu, tavsiye edilen bir karar var. Buradan inşallah Galatasaray lehine çok iyi sonuç çıkarmaya çalışıyoruz. Ben ümitliyim. Şahsen." cevabını verdi.

Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Trabzonspor maçında yaşanan hakem olayları ve Galatasaray'ın 1 - 0 geriye düştüğü maçı son dakika penaltısıyla kazanmalarına Trabzonspor cephesinin tepkisi hatırlatılan başkan Özbek, "Çok dostluk seviyesinde başlayan maç sonradan böyle çığırından çıktı. Ben de maçtaydım. Her iki taraf aleyhine verilen kararlar var. Merkez Hakem Kurulu toplanıyor. Onlar konuyu değerlendirecekler." derken, "Sizin hakem hakkındaki söyleyecekleriniz nedir?, Kendisine de Salih Dursun tarafından kırmızı kartta gösterildi" sorusuna ise "O konu hakkında yorum yapmak istemiyorum. Saha içindeki bir olay. Biz yönetici olduğumuz için birazda olayı bu işi yetkililere bırakmak istiyorum. Verilen kararlarda her iki taraf için de gerekmeyen kararları vardı." cevabını verdi.

Trabzonspor başkanıyla yemek yediklerinin hatırlatılması ve tepkileriyle ilgili bir soruya ise Başkan Özbek, "Bir ara aradım telefonu kapalıydı." dedi.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın, açıklamalarının çok sağduyulu olduğunun söylenmesi üzerine ise Başkan Özbek, "Tabii ben birazını biliyorum. Trabzonlu taraftarın infialini önlemek için açıklamalarda bulundu. Kendisi zaten benim çok beğendiğim bir başkan. Maçtan önce de çok sıcak görüşmelerimiz oldu. Özellikle bundan sonraki süreç için çünkü onlar da UEFA çerçevesinde izlemedeler. Görüştük. Keşke bu maç daha iyi bir şekilde sonuçlansaydı. Saha içi olaylar olmasaydı. Türkiye'nin buna ihtiyacı yoktu." cevabını verdi.

Bir basın mensubunun, "Salih Dursun'un hareketine çoğu kulüp internet sitesinden destek verdi. Siz böyle bir şey düşünüyor musunuz? O hareketi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da Başkan Özbek, "Salih Dursun'un hareketini federasyon değerlendirecektir. Bizim değerlendirme yapmamız çok yanlış olur." cevabını verdi.

Çarşamba günü Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplanacağının hatırlatılması ve bu olayın orada gündeme gelip gelmeyeceği, hakemlerle ilgili görüşünün sorulmasına ise Başkan Özbek, "Kulüpler Birliği'nin toplantısına arkadaşımı göndereceğim. Maalesef Cenevre'ye gittiğim için toplantıda bulunamayacağım. Yetkili bir arkadaş orada olacak." dedi,

'Tek bilek tek yürek" kampanyasıyla ilgili bir soruya da Başkan Özbek, "Bir milyonu geçtik. UEFA Finansal Fair Play Komisyonu'na gönderdiğimiz savunmada bir madde olarak yer aldı. Bunlar zaten belirttiğimiz başa baş noktasında yakalamak için bu tip taraftarımızla beraber "tek bilek tek yürek" olma amacını onlara da ilettik. Etkili olacağını zannediyorum." diye cevap verdi.

Tek bilek, tek yürek çalışmasında yaptıkları bilekliğin sahtesinin çıktığının söylenmesine de Başkan, "Herşeyin sahtesi var" diye cevap verirken, Merkez Hakem Kurulu'nun değişmesi gerekir mi sorusuna ise cevap vermedi ve basın mensuplarına veda ederek açıklamasını bitirdi.

Dursun Özbek, sözlü savunma için İsviçre'ye gitti

Dursun Özbek, sözlü savunma için İsviçre'ye gitti

Dursun Özbek, sözlü savunma için İsviçre'ye gitti

Dursun Özbek, sözlü savunma için İsviçre'ye gitti

Dursun Özbek, sözlü savunma için İsviçre'ye gitti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim