• BIST 9582.44
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Durhasan’da Hayvancılık Eğitimi

Durhasan’da Hayvancılık Eğitimi
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın talimatıyla kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından köylerde bilinçlendirme eğitimleri veriliyor.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın talimatıyla kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından köylerde bilinçlendirme eğitimleri veriliyor.

Şimdiye kadar 30 köyde başta tarım ve hayvancılık olmak üzere çeşitli konularda bilgilendirme eğitimleri verildiğini söyleyen yetkililer 31. eğitimin Durhasan Köyü'nde gerçekleştirildiğini söylediler. Çevre köylerden de katılımın olduğu buzağı bakımı ve beslenmesi konulu eğitimi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Gökhan Kılıç verdi.

Köylülerin büyük ilgiyle takip ettiği eğitimde konuşan Veteriner Hekim Gökhan Kılıç yeni doğan buzağın ilgi ve bakım istediği belirterek, "buzağın ağız sütüyle beslenmesi çok önemlidir. Ağız sütü, protein, vitamin, mineral gibi besin maddeleri bakımından çok zengindir, aynı zamanda doğal aşı görevi görür. Doğumu takiben ağız sütü buzağıya olabildiğince fazla miktarda verilmelidir. Buzağı günde 3 öğün ve canlı ağırlığının yüzde 10'u kadar süt ile beslenmelidir. Annesini herhangi bir sebeple ememeyen buzağılara yardımcı olunarak ağız sütü içmeleri sağlanmalıdır. Anneden yavruya çeşitli hastalıkların geçmesini engellemek için buzağı anneden ayrı bir ortamda barındırılmalı ve bakılmalıdır. Buzağılara süt, annesini doğrudan emerek değil de dereceli biberon veya kovalarla verilmesinin faydası, verilen süt miktarının takibi ve anneden geçebilecek hastalıkların önüne geçmek hususunda önemlidir. Buzağılara süt verilen kaplar temiz olmalıdır. Süt soğuk olmamalı, vücut sıcaklığına yakın 36-37 derece sıcaklıkta olmalıdır. Ağız sütünden normal süte geçtikten bir süre sonra öğün sayısı 2'ye düşürülebilir. Buzağının sindirim sisteminin sağlıklı gelişimi ve anne sütünün ekonomik kullanılması amacıyla sütten kesme süresi 35-40. günlerde olmalıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim