• BIST 9548.09
  • Altın 2484.705
  • Dolar 32.495
  • Euro 34.5602
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Dünyanın tercihi 'Türk mobilyası'

Dünyanın tercihi 'Türk mobilyası'
Türk mobilya sektörü, geçen yıl 200'ü aşkın gümrük bölgesine mal satıp, dünya ölçeğinde pazarlarını genişletti.

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, 2015 yılında 200'den fazla gümrük bölgesine mobilya sattıklarını belirterek, "Geçen yıl mobilya ihracatımız 2 milyar 350 milyon dolar oldu. En önemli mekanlar, en büyük mağazalar, gruplar, artık Türkiye mobilyasını satmayı tercih ediyor" dedi.

Güleç, yaptığı açıklamada, Türkiye mobilya sektörünün ihracata yönelik başarısını niteliksel bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Yerli mobilyacıların, hem dünyanın en önemli pazarlarındaki fuarlara katıldığını hem de bu ülkelere ihracat yaptığını belirten Güleç, "2015 yılında 200'den fazla gümrük bölgesine mobilya sattık. Geçen yıl mobilya ihracatımız 2 milyar 350 milyon dolar oldu. En önemli mekanlar, en büyük mağazalar, gruplar artık Türkiye mobilyasını satmayı tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

2016 yılında geçen seneki ihracat miktarını aşmayı ve 3 milyar dolara ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Güleç, şöyle devam etti:

"Amerika'dan Çin'e kadar bütün dünyadaki mobilya fuarlarına iştirak ediyoruz. Ocak ayında Köln'de İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği olarak milli katılım yaptık. Mart ayında Çin Guangzhou'da 4 bin metrekarelik bir stantla dünyadaki mobilyacılarımızı, müşterilerimizi bir araya getireceğiz. Arkasından hemen Milano ve ABD'deki fuarlara gideceğiz. Mayıs ayında Dubai'deyiz. Eylül ayında Şanghay'dayız. Ekim ayında Mumbai'deyiz. Artık hedefimizi dünya olarak belirledik. Her ülke artık potansiyel müşterimiz. Mobilya sektörü için neredeyse olmayan bir ülke yok gibi."

Mobilya ihracatında Irak pazarı ilk sırada

Türk mobilya sektörünün en fazla ürün sattığı ülkenin Irak olduğu bilgisini veren Güleç, bunun yanı sıra Avrupa ülkelerine önemli miktarlarda ürün gönderdiklerini anlattı.

Son yıllarda bazı bölgelerdeki karışıklıklar nedeniyle pazarlarını çeşitlendirdiklerine işaret eden Güleç, "Özellikle Suudi Arabistan'a ihracatımız yüzde 40 arttı. Var olan pazarlarda Irak, Suudi Arabistan, Libya, Almanya ve Azerbaycan hala en çok mal sattığımız ülkeler. Almanya'nın yanında Fransa ve İngiltere'ye de çok mal satmaya başladık" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim