• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Dünyanın en iyi kardiyologları İstanbul'da buluştu

Dünyanın en iyi kardiyologları İstanbul'da buluştu
Avrupa'nın önde gelen kardiyologları tarafından kurulan "Euro CTO Club", dünyanın önde gelen kalp doktorlarını İstanbul'da buluşturdu.

Taksim'deki Park Bosphorus Hotel'de 7.'si gerçekleştirilen toplantıda, "mesleğin en iyileri", tam tıkalı damarlara müdahale yöntemlerini, Türkiye ile farklı ülkelerde geliştirilen yeni tedavi tekniklerini görüştü.

Euro CTO Club Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Göktekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, burada dünyanın en iyi kardiyologlarıyla ciddi oturumlar gerçekleştirildiğini belirterek, "Türkiye, Japonya, Amerika ve Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden 380 kardiyolog, bir araya gelerek tam tıkalı damarlara müdahale yöntemlerini ve yeni tedavi tekniklerini görüştü. Mesleğimizde en önemli aşama olan tam tıkalı damarlara müdahale konusunda önemli bilgi alışverişinde bulunduk" diye konuştu.

"Bizler, tam tıkalı kroner kalp damarlarını çalışan özel bir grubuz" diyen Prof. Dr. Göktekin, şunları kaydetti:

"Kardiyolojinin en zor alanı tam tıkalı kalp damarlarının açılmasıdır. Bu grup, tıkalı kalp damarlarının en doğru şekilde nasıl açıldığı üzerine çalışmalar yapıyor. Tüm oturumlarda kalp hastalarının en radikal çözümlerini gerektiren tam tıkalı damarları yani Kronik Total Oklüzyonu konuştuk. Dünyanın birçok yerinde bugüne kadar toplantılar gerçekleştirdik. İstanbul'da 7.'sini yaptık. Bir sene sonraki toplantımızı Polonya'da gerçekleştireceğiz."

Değişik ülkelerde görev yapan, alanında uzman kişilerin özellikle yeni teknikleri birbiriyle paylaştıklarını vurgulayan Göktekin, "Tedavide kullanılan yeni teller gösterildi. Bizler Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde canlı ameliyatlar gerçekleştirerek toplantılara katılan doktorların bunları görmesini sağladık. Bu Türkiye'nin kalp damar alanında bir tanıtımı oldu. Tam tıkalı damarlara müdahale geciktikçe hayat riskinin arttığı mesajını Türk hekimleri olarak verdik. Bu konuda Türk kardiyologların iddialı olduğunu gösterdik" ifadesini kullandı.

Toplantı farklı ülkelerde gelen doktorların "en radikal çözümler" oturumuyla sona erdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim