• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Dünyanın En Genç Ülkesinden Bursa’ya Yatırım Daveti

Dünyanın En Genç Ülkesinden Bursa’ya Yatırım Daveti
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), dünyanın en genç iki ülkesinden birisi olan Karadağ'ın Ankara Büyükelçisi Branko Miliç'i ağırladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), dünyanın en genç iki ülkesinden birisi olan Karadağ'ın Ankara Büyükelçisi Branko Miliç'i ağırladı. Bursa'nın Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu belirten Büyükelçi Miliç, "Türkiye ile Karadağ arasındaki iyi olan siyasi ilişkileri ticarete daha fazla yansıtmayı hedefliyoruz" dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener ve Aytuğ Onur, 2006 yılında bağımsızlığını ilan eden Karadağ ülkesinin Ankara Büyükelçisi Branko Miliç'i konuk etti. Altıparmak Temsilcilik Binası'ndaki ziyarette Fahrettin Gülener, Bursa'nın Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden birisi olduğunu söyledi. BTSO olarak kente vizyon katan projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini kaydeden Gülener, Balkanlar ile Bursa arasındaki bağın çok güçlü olduğunu vurguladı. Bursa'da çok sayıda Balkan derneğin faaliyet gösterdiğini anlatan Gülener, "Balkanlar ile diyaloğumuz oldukça kuvvetli. Balkan ülkeleri bizim kardeşimizdir" dedi.

"TİCARİ KÖPRÜLERİ KURMALIYIZ"

Aytuğ Onur, Bursa ile Karadağ arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için iki ülke iş adamlarını ortak bir platformda buluşturmak gerektiğini söyledi. Bursa'nın tekstil, otomotiv, makine ve gıda alanında önemli bir üretim merkezi olduğunu kaydeden Aytuğ Onur, kentin ihracatçı kimliğiyle Türkiye ekonomisinin kalkınma hedeflerine büyük değer kattığını vurguladı. 2006 yılından bu yana Türkiye ile Karadağ arasındaki ilişkilerin sürekli gelişme gösterdiğine dikkati çeken Aytuğ Onur, "Bu işbirliğini geleceğe taşımak için ticari köprüleri kurmalıyız. Bunun için BTSO olarak üzerimize düşen her desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

DÜNYANIN EN GENÇ İKİ ÜLKESİNDEN BİRİSİ

Türkiye'nin Karadağ'ı ilk tanıyan ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Büyükelçi Miliç, Türkiye ile Karadağ arasında güzel bir işbirliğinin olduğunu anlattı. Miliç, Türk firmalarının Karadağ'a yatırım yapması için her türlü desteği vereceklerini belirtti.

KARADAĞ'A TÜRKİYE'DEN 90 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

Karadağ'ın yabancı yatırımcıları için büyük fırsatlar taşıdığını dile getiren Miliç, Türk yatırımcılarının Karadağ'a şimdiye kadar 90 milyon euro'ya kadar yatırım yaptığını kaydetti. Karadağ ülkesinde yatırım yapmak isteyen firmaların yasal güvence altına alındığını vurgulayan Büyükelçi Miliç, Karadağ'ın tarım, enerji, turizm, tekstil gibi stratejik sektörlerde yatırıma ihtiyaç duyduğunu söyledi. Siyasi alandaki ilişkilerin ticari alanda da güçlü olmasını hedeflediklerini kaydeden Miliç, "Bu konuda başta Bursalı firmalarımız olmak üzere Türk iş adamlarını ülkemize bekliyoruz. Türk yatırımcıları bizim için çok önemli. Türk yatırımlarını ülkemize çekmek için her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim