• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Dünyanın en fakir başkanı Eskişehir'de

Dünyanın en fakir başkanı Eskişehir'de
Eskişehir'i ziyaret eden dünyaca ünlü Uruguay'ın eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Avrupa'nın bugüne kadar olduğundan daha cömert olmasını beklediklerini belirtti.

Odunpazarı Belediyesi'nin davetlisi olarak Eskişehir'e gelen eski Devlet Başkanı Jose Mujica, tren garında Odunpazarı Belediyesi Başkanı Av. Kazım Kurt ve çok sayıda belediye görevlisi tarafından karşılandı. Mujica, gar önünde kendisini araçları ile bekleyen Eskişehir Vosbağa Derneği ve Vos 26 üyelerini görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Mujica, oluşturulan konvoyla Başkan Kurt ile beraber belediye binasına geçti.

"GENÇ VE KÜÇÜK BİR HALKIZ"

Burada yaptığı değerlendirmede, dünyanın bir değişim içerisinde olduğunu söyleyen Jose Mujica, "Bir dünya bekliyoruz ki, Avrupa anlasın bugüne kadar olduğundan daha cömert olabilsin. Eski yöntemlerle bunları aşmak, Türkiye'nin bu bölgedeki rolünün çok önemli olduğunu da fark ettim. Vakit buldukları zaman Güney Amerika ile de ilgilenebilirler. Ülkemizde bir kusurumuz var. Suriyelilere, Lübnanlılara herkesi Türk diye nitelendiriyoruz, Türk diye çağırıyoruz ama aslında aynı değiller. Öğrenmemiz gereken birçok şey var. Genç ve küçük bir halkız. Çok büyük bir şeref duyuyorum burada olmaktan. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK BOR MADENİ ESKİŞEHİR'DE"

Başkan Kurt ise konuşmasında, Mujica'ya, Eskişehir'i ve Odunpazarı'nı anlattı. Türkiye'nin, Uruguay ile büyükelçilik düzeyinde ilişki kuramadığını söyleyen Başkan Kurt, "Türkiye'nin büyükelçilik düzeyinde ilişki kuramadığı bir ülkenin başkanıyla birlikteyiz. Ben Odunpazarı'nın 4'ncü başkanıyım ve bin 700 civarında çalışanımız var. Sanayi ürünlerimizle gelirimiz fazlalaştı. Türkiye'deki en büyüklerden biri olan Arçelik'in buzdolabı fabrikası burada. Amerikan Skorsky helikopterlerinin büyük bir bölümü burada üretiliyor. Çok büyük bir uçak fabrikası var F-16'ların üretildiği ve TÜLOMSAŞ, Devlet Demiryollara lokomotif üreten bir tesis. Dünya'nın en büyük bor madeni Eskişehir sınırları içerisinde" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Jose Mujica, Odunpazarı Belediyesinin Şeref Defterini imzaladı. Başkan Kurt ise Mujica'ya lületaşından yaptırılan karikatürünü hediye etti.  Belediye binasının önünde bekleyen Vos Vos grup üyeleri ise, dışarı çağırdıkları Mujica'ya önce kendi yeleklerini giydirdi, sonra plaket vererek fotoğraf çektirdiler. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim