• BIST 9456.73
  • Altın 2494.268
  • Dolar 32.5942
  • Euro 34.7914
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Dünyaca Ünlü Tasarımcılardan Tam Not

Dünyaca Ünlü Tasarımcılardan Tam Not
İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu yıl "Tasarım Her Dili Konuşur" konulu temasıyla ikincisi düzenlenen Im Design organizasyonu kapsamında...

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu yıl "Tasarım Her Dili Konuşur" konulu temasıyla ikincisi düzenlenen Im Design organizasyonu kapsamında İnegöl'e gelen dünyaca ünlü tasarımcılar basın mensupları ile biraraya geldiler.

Projenin ana sponsoru Starwood Fabrikasındaki buluşmada, Ahşap Tasarımcısı Albert Chapel ve Bağımsız Tasarımcı Eelko Moorer, İnegöl mobilyası tasarımlarını beğendiklerini ifade ettiler. Toplantıya İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, Starwood Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız, Üniversitelerarası Kurul Mimarlık Temel Alanı Doçentlik Komisyon Üyesi Prof. Dr. Alpay Er, Ahşap Tasarımcısı Albert Chapel ve Bağımsız Tasarımcı Eelko Moorer ile Türk Tasarımcı Burak Erbek katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, "'Tasarım Her Dili Konuşur" konulu temasıyla düzenlediğimiz projemiz sona erdi. Proje kapsamında 10 Üniversiteden 32 öğrenciyi ağırladık. İnegöl mobilya şehri. İnegöl Türkiye'nin mobilya başkenti. Bununla yetinmek istemiyoruz; iddiamız mobilya tasarımında bir merkez haline gelecek. Sanayici-üniversite işbirliği ile İnegöl'ü tasarım merkezi yapmak istiyoruz. Bize destek veren Starwood Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız ve diğer sponsorlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

15 YILLIK RÜYAMDI, GERÇEK OLDU

Starwood Firması Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız ise, "Projeyi hayata geçiren İMOS Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bu projeler hemen meyve verecek projeler değil, uzun soluklu. Emin adımlarla hareket ediyorlar. Bu işe ilk başladığımızda bizim ürünlerimizin tasarımlarını da Almanlar ve İtalyanlar yapıyordu. O zamanlar onların fabrikalarında Türkler ancak ambalaj ve temizlik bölümlerinde çalıştırıyorlardı. Bu gün gururla ve mutlulukla görüyorum ki, o firmalarda bizim tasarımlarımızı Türk kardeşlerimiz yapıyor. 15 yıllık rüyamdı, gerçek oldu" dedi.

NEDEN DÜNYANIN BAŞKENTİ OLARAK ADLANDIRMAYALIM?

Türk Tasarımcı Burak Erbek ise, "Bu sektöre destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bugün İnegöl'ü mobilyada Türkiye'nin başkenti olarak adlandırıyoruz. Neden dünyanın başkenti olarak adlandırmayalım? Bu yolda bizlere elimizden geleni yapacağız" dedi.

TÜRKİYE'DE SIK RASTLAMADIĞIMIZ BİR ÖRNEK İŞBİRLİĞİ VAR

Üniversitelerarası Kurul Mimarlık Temel Alanı Doçentlik Komisyon Üyesi Prof. Dr. Alpay Er'de, "Sanayici, yerel yönetim ve üniversite bir araya geliyor. İnegöl büyüklük açısından baktığımızda bir Milano değil elbette ama iddiası çok önemli. Benim gördüğüm, burada bir süreklilik var, enerji var. Starwood gibi bir firma var. Olması gereken oyuncuların hepsinin sahada olduğu Türkiye'de sık rastlamadığımız bir örnek işbirliği var. Tebrik ediyorum. Hedef oldukça zor ama önemli olan hedef için yolculuktur bazende. İyi bir yolculuğun başlamış olduğunu görüyorum" diye konuştu.

OLDUKÇA ETKİNLENDİM

Ahşap Tasarımcısı Albert Chapel'de, "Bu organizasyona katılmaktan dolayı mutluyum. Genç tasarımcıların yaptığı işlerden oldukça memnun oldum. Burada tohumların ekildiğini gördüm. Sonrasında neler çıkacağını görmek lazım. Burada o imkanların olacağını da gördüm. Etkinliklerle tasarımların desteklenmesi gerekiyor. İnegöl mobilyası veya Türkiye mobilyası olduğunu daha önce duymamıştım. Artık duydum. Oldukça etkilendim" dedi.

BURADA O İMKANLARI DA GÖRDÜM

Bağımsız Tasarımcı Eelko Moorer ise, "Türkiye'de birçok endüstri olduğu gibi mobilyanın moda tarzı oluşturan endüstride önemli yol kat etti. Mobilya sanayinde incelemelerde bulunduk. Ev tipi mobilyaların bu kadar değişik dizaynda olmasından etkilendim. Belli dizaynlar belki çok üretilebilir olmayabilir. Bunun dengesinin kurulması gerekiyor. Ama burada o imkanları da gördüm. İnegöl mobilyası ile alakalı gelmeden önce araştırmalar yaptım" dedi.

ÜLKELERİNDE İNEGÖL MOBİLYASINDAN BAHSEDECEKLER

Son olarak konuşma yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, "Gelen misafirlerimiz bir haftaya kadar ne İnegöl'ü nede İnegöl mobilyasını biliyorlardı. Şimdi artık buradan hepsini bilerek gidecekler. Bizimde varmak istediğimiz nokta budur. Ülkelerinde İnegöl mobilyasından bahsedecekler" ifadelerini kullandı.

Dünyaca Ünlü Tasarımcılardan Tam Not

Dünyaca Ünlü Tasarımcılardan Tam Not

Dünyaca Ünlü Tasarımcılardan Tam Not

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim