• BIST 9679.8
  • Altın 2488.854
  • Dolar 32.4095
  • Euro 34.4391
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

Dünyaca Ünlü Sanatçı Santo Küçükçekmece’de

Dünyaca Ünlü Sanatçı Santo Küçükçekmece’de
Dünyaca ünlü İtalyan trompet sanatçısı Luigi Santo ile piyanist Daniela Gentile 3 Şubat'ta Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Dünyaca ünlü İtalyan trompet sanatçısı Luigi Santo ile piyanist Daniela Gentile 3 Şubat'ta Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Küçükçekmece Belediyesi, dünyaca ünlü İtalyan trompet sanatçısı Luigi Santo ile piyanist Daniela Gentile'yi Küçükçekmeceli sanatseverlerle buluşturuyor.

Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde 3 Şubat'ta Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan etkinlikte, İtalyan trompet sanatçısı Luigi Santo'ya piyanist Daniela Gentile eşlik edecek. Resitalde, Edwin Mc Dowell-Gonca Gül'e Serenade, Alexandra Pachmutova -Trompet ve Piyano için Konçerto, Serghej Rachmaninov-Vokaliz, Vjacheslav Schelokov-Etüd, George Gerswhin-Mavi Rapsodi eserleri icra edilecek.

LUİGİ SANTO KİMDİR?

Matera müzik akademisinde trompet öğretmeni olan Luigi Santo, Cosenza müzik akademisi mezunu. Bunun dışında Paris'te Thibaud ile ve Rusya'da Dokshitser ile romantik trompet repertuarını çalışmıştır. İtalya dışında, ABD, Rusya, İspanya, Finlandiya, Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, Slovenya, Romanya, Moldovya, Sırbistan, Makedonya, Kosovo, Orta doğu ve Türkiye'de konserler vermiştir. Fred Mills, Scott Hartman, Mark Mc Connell, Mike Moore, Bobby Shew, Jim Thompson gibi uluslararası müzisyenlerle konserler yapmıştır. 2006 yılında Şostakoviç'in Dokshitser düzenlemesi ile Trompet ve Piyano konçertosunun ilk seslendirilişini İtalya'da yapmış ve daha sonra ABD ve Doğu Avrupa'da tekrar etmiştir. Luigi Santo, Autonno Musicale "Müzikal Sonbahar" Uluslararası Oda Müziği Festivali'nin sanat yönetmenidir.

DANİELA GENTİLE KİMDİR?

Daniela Gentile L'Aquila'daki Casella Konservatuarından "Honor" derecesi ile mezun olduktan sonra, öğretmenlik ve modern müzik seminerlerine katıldı. David Rose ile Julliard Müzik Okulu'nda öğretmenlik seminerine katılarak Bruno Canino ile master derecesini tamamladı. İtalyan RAI Radyosu için konser ve stüdyo kayıtları yaptı. İtalya'daki birçok şehirde konserler vermiş ve klasik eserlerin çoğunu buralarda icra etmiştir. Daniela Gentile Bari Konservatuarı'nda piyano öğretmenidir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim