• BIST 9475.08
  • Altın 2503.661
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8005
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Dünyaca ünlü ikili, harika çocukları ziyaret etti

Dünyaca ünlü ikili, harika çocukları ziyaret etti
Dünyanın en iyi piyano ikililerinden biri olarak kabul edilen Güher-Süher Pekinel kardeşler, Tepebaşı Çocuk Senfoni Orkestrası Çalışma Merkezini ziyaret...

Dünyanın en iyi piyano ikililerinden biri olarak kabul edilen Güher-Süher Pekinel kardeşler, Tepebaşı Çocuk Senfoni Orkestrası Çalışma Merkezini ziyaret etti.

İkiliyi Senfoni Orkestrası Koordinatörü Kaan Kıran karşılarken orkestranın kuruluş süreci ve gerçekleşen konserler hakkında bilgiler verdi. Dünyada, "Müzikal nefes derinliklerine" odaklanabilmek için göz temasında bulunmadan çalan tek piyano ikilisi olan Türkiye'nin müzikteki gurur kaynağı Güher-Süher Pekinel kardeşler, İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrasının minik üyelerini ziyaret ettiler. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile müzikseverlerle buluşmak için Eskişehir'e gelen ikiliye, senfoni orkestrasının harika çocukları büyük ilgi gösterdi.

Uluslararası müzik dünyasında ayrıcalıklı bir ilgi odağı olmanın yanı sıra, kendi alanlarında günümüzün önder sanatçıları arasında yer alan Güher-Süher Pekinel piyano ikilisi, orkestra provasını izledikten sonra profesyonel meslek yaşamları ile ilgili yöneltilen soruları cevaplandırarak çocuklarla küçük bir söyleşi gerçekleştirdiler.

"Güher-Süher Pekinel Kardeşler"

Tek yumurta ikizi olan Güher ve Süher Pekinel, uluslararası üne sahip piyano ikilisidir, dünyanın en iyi piyano ikililerinden biri olarak kabul edilirler. İkili, birbirini görmeden çalmayı tercih eder ve alışılagelenden farkı olarak konserlerinde piyanolarını yan yana ve bir metre ara ile yerleştirir. 1991'den bu yana devlet sanatçısı unvanına sahip olan Pekinel kardeşler, klasik müziğin yanı sıra modern müzik repertuvarındaki eserleri de icra etmektedir.

Dünyaca ünlü ikili, harika çocukları ziyaret etti

Dünyaca ünlü ikili, harika çocukları ziyaret etti

Dünyaca ünlü ikili, harika çocukları ziyaret etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim