• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Dünyaca Ünlü Felsefe Profesörü İoanna Kuçuradi’nin Adı, Maltepe’de ’Kadın Danışma Merkezi’ne Verildi.

Dünyaca Ünlü Felsefe Profesörü İoanna Kuçuradi’nin Adı, Maltepe’de ’Kadın Danışma Merkezi’ne Verildi.
Maltepe Belediyesi'nin kurduğu "Kadın Danışma Merkezi'ne Türkiye'nin önde gelen filozoflarından ve aynı zamanda Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma...

Maltepe Belediyesi'nin kurduğu "Kadın Danışma Merkezi'ne Türkiye'nin önde gelen filozoflarından ve aynı zamanda Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, Maltepe Üniversitesi UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü Başkanı ve Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İoanna Kuçuradi'nin adı verildi.

7 gün 24 saat hizmet verecek olan Kadın Danışma Merkezi, törenle açıldı. Açılışa Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belma Akşit ile Rektör Yardımcısı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, muhtarlar, kadınlar ve çok sayıda davetli katıldı. Geçirdiği ameliyat nedeniyle açılışa katılamayan Prof. Dr. İoanna Kuçuradi'nin mesajını, Prof. Dr. Betül Çotuksöken okudu. Kuçuradi mesajında, kadın ya da erkek olmanın değil, insan olmanın önemli olduğunu; kadınların tarihsel, kültürel ve geleneksel olarak kendilerine atfedilen rolleri benimsediklerini, bu durumun da kadınlar için sıkıntı oluşturduğunu, ancak kadınların erkeklerle birlikte eğitilerek hak ettikleri yere ulaşabileceklerini ve bazı ülkelerde bunun başarıldığını, Türkiye ve Maltepe'de de başarılacağına inandığını ifade etti.

"Prof. Dr. İoanna Kuçuradi Kadın Danışma Merkezi" Maltepe Belediyesi sınırları içerisinde 7 gün 24 saat danışmanlık hizmeti verecek. Kadının günlük hayatta yaşadığı sorunların farkında olabilmesine ve çözüm üretebilmesine destek sağlayacak Merkezde; özellikle, taciz, tecavüz, şiddet mağduru kadınlara avukat desteğinin yanı sıra, psikolojik danışmanlık hizmeti de sunulacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim