• BIST 9748.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Dünya Yakın Savunma Federasyonu Tavşanlı’da Eğitim Kampı Düzenliyor

Dünya Yakın Savunma Federasyonu Tavşanlı’da Eğitim Kampı Düzenliyor
Dünya Yakın Savunma Federasyonu Göbel Termal Tesisleri'nde kampa girdi.

Dünya Yakın Savunma Federasyonu Göbel Termal Tesisleri'nde kampa girdi.

2013 yılında kurulan ve 81 ilde 600 eğitmeni bulunan kurum Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı iki programla faaliyetlerine devam ediyor.

Polise Meslek Yüksek Okulları ve Askeri birlikler ile güvenlik kurumlarına eğitim desteği veren Dünya Yakın Savunma Federasyonu Pazartesi gününe kadar Tavşanlı'da kalacak. 45 kişilik grupla Türkiye'de ilk kez böyle bir program hazırladıklarını kaydeden federasyon başkanı İbrahim Aktürk, Göbel Termal Tesisleri'nin eğitim kampları için uygun bir bölge olduğunu söyledi. Aktürk " Yaptığımız eğitimleri iki ana bölümde değerlendiriyoruz. İlki herkesin yapabileceği sportif faaliyetler, diğeri ise güvenlik konularında uzmanlık isteyen konulardır. Yakın Savunma yöntemlerini insan beden bütünlüğünü koruyucu, tamamen insan haklarına saygılı, silahsız, bıçaksız kan dökülmeden saldırganı etkisiz hale getirmeye yönelik anlayışla öğrencilerimize veriyoruz. 81 İlde 600'ü aşkın eğitmenimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde seminer verdik. Birçok kuruluşta söyleşi ve seminer düzenleyerek amaçlarımızı anlattık" dedi

Türkiye'de ilk eğitim programını Tavşanlı'da düzenlemekten son derece memnun olduklarını ifade eden Federasyon Başkanı İbrahim Aktürk, Tavşanlı halkının misafirperverliğine vurgu yaptı. İbrahim Aktürk, "Tavşanlı'ya daha öncede gelmiştim. Burada insanların yaklaşımları çok samimi ve içten. O yüzden eğitim kampımızın ilkini burada yapmaya karar verdik. Göbel Termal Tesisleri havasıyla, suyuyla mükemmel bir ortam sunuyor. Kütahya'nın en güzel tesisleri arasında bulunuyor, arkadaşlarımızda çok memnun. Bize destek veren Tavşanlı Belediyesi'ne, ilçe idarecilerine ve Tavşanlı halkına arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.(EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim