• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Dünya Üçüncüsü OMÜ’den

Dünya Üçüncüsü OMÜ’den
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri, baskıresim dersi kapsamında...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri, baskıresim dersi kapsamında yaptıkları ekslibrislerle katıldıkları uluslararası yarışmalar ve sergilerdeki başarılarıyla adından söz ettiriyor.

Bu yıl içinde İtalya, Rusya ve Bulgaristan'da düzenlenen saygın uluslararası yarışmalarda dereceler alan OMÜ öğrencileri, tasarımlarını sergileme ve katalogda yer alma onuruna da erişti.

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OMÜ'DEN

İtalya'da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen İtalya, Rusya, Türkiye, Fransa, Beyaz Rusya, Litvanya, Çin, Hindistan, Arjantin ve Japonya gibi ülkelerden sanatçıların katıldığı ekslibris yarışmasında (Exlibris 2015: The Best Friends) Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencisi Şerife Gonca Kaya üçüncülük ödülü, Gülten Doğan ve Sibel Karacür ise jüri özel ödülü aldı.

Aynı yarışmada Mehmet Kepenek, Kübra Yavaş, Çağla Gözübüyük, Esra Şahin ve Çağdaş Özel'in çalışmaları ise sergileme alarak kataloga girdi.

GENÇ EKSLİBRİS TASARIMCILARI GÖZ DOLDURDU

Öte yandan yine yıl içinde katıldıkları ve 16-24 yaşları arasındaki genç sanatçılara yönelik olarak Rusya'da düzenlenen 3. Uluslararası Exlibris Yarışması'nda (Third International Ex Libris Competition For Young Artists Vladimir 2015) ön plana çıktılar. 13 ülkeden 264 genç sanatçının katıldığı exlibris yarışmasında Resim-İş öğrencisi Meral Çelik, Kübra Coşkun, Zehra Durcan, Ömer Faruk Aykan, Melike Güven, Esra Gülşen, Sibel Karacür, Alperen Karaosmanoğlu, Şerife Konca Kaya, Mehmet Kepenek, Ufuk Köse, Gizem Okuducu, Çağdaş Özel, Esra Şahin, Kübra Yavaş, Sinem Algan ve Gülseher Cengil'in çalışmaları sergilemeye değer görülerek kataloğa girdi.

DÜNYANIN GÖZÜ ONLARIN ÜZERİNDE

Bulgaristan'nın Ruse kentinde onbirincisi yapılan ve 31 ülkeden 158 sanatçının katıldığı exlibris yarışmasında (XI International Exlibris Competition Exlibris - Exhereditate Ruse, 2015) Resim-İş Öğretmenliği öğrencileri Aslı Gökçek, Esra Gülşen, Esra Şahin, Çağla Gözübüyük, Kübra Coşkun, Kübra Yavaş, Mehmet Kepenek, Mehmet Özsoy, Melike Güven, Nur Asena Koçak, Ömer Faruk Aykan, Şerife Gonca Kaya, Sibel Karacür, Zehra Durcan, Emrah Öztabak, Ufuk Köse, Gülten Doğan, Çağdaş Özel ve Gülseher Cengil'in çalışmaları sergilendi ve katalogda yer almaya hak kazandı.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında ekslibris çalışmaları özgün baskıresim ders sorumlusu Öğr. Gör. Tezcan Bahar başkanlığında yürütülüyor.

EKSLİBRİS NEDİR?

Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu özgün yapıtlardır. Kitabın kartviziti ya da tapusudur. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır.

Dünya Üçüncüsü OMÜ’den

Dünya Üçüncüsü OMÜ’den

Dünya Üçüncüsü OMÜ’den

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim