• BIST 9592.17
  • Altın 2480.146
  • Dolar 32.4886
  • Euro 34.5822
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Dünya Tramvay Sektörü Zirvesi Samsun’da Toplanacak

Dünya Tramvay Sektörü Zirvesi Samsun’da Toplanacak
Dünyanın kent içi ulaşım alanındaki en büyük kuruluşu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) "2016 Yılı Dünya Tramvay Komitesi Toplantısını...

Dünyanın kent içi ulaşım alanındaki en büyük kuruluşu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) "2016 Yılı Dünya Tramvay Komitesi Toplantısını ve Toplu Taşımacılık Türkiye Konferansı"nı Samsun'da Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapacak.

Konuya ilişkin işbirliği protokolü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Genel Sekreter Coşkun Öncel, SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan ve UITP Eğitim Direktörü Kaan Yıldızgöz tarafından Samsun'da imzalandı.

Bu işbirliği ile, dünyanın birçok kentinde tramvay işletmeciliği yapan ve toplu ulaşım hizmetleri konusunda karar vericilerden olan üst düzey yöneticilerden oluşan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Tramvay Komitesi üyeleri 5-6 Eylül 2016'da Samsun'da bir araya gelecekler. Komite toplantısı akabinde yine Samsun'da 7 Eylül'de Toplu Taşımacılık Türkiye Konferansı düzenlenecek.

İmza töreninde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, böyle bir organizasyonun Samsun'da yapılmasının ilin tanıtımına vereceği katkıya değinerek, "Üyesi olduğumuz Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'nin düzenlediği Dünya Tramvay Komitesi ve Türkiye Toplu Taşımacılık Konferansında yerli ve yabancı birçok kentin toplu taşıma alanında en yetkin ve etkili isimlerinden oluşan üst düzey yöneticilerini Samsun'da ağırlamaktan mutluluk duyacağız. UITP Tramvay Komitesi Türkiye'de ilk defa Samsun'da düzenlenecek, Samsun'da ki projelerimizin bu alanın uzmanları tarafından yerinde görülmesi elbette ki bizi ziyadesiyle memnun edecektir" şeklinde konuştu.

UITP Eğitim Direktörü Kaan Yıldızgöz ise son yıllarda toplu taşıma alanında kendini gösteren gelişmelere paralel olarak, Türkiye'de de bu alanda önemli gelişmeler yaşandığını gözlemlediklerini belirterek, Samsun'da da bu alanda önemli adımlar atıldığını ve UITP olarak bu adımları yakından takip ettiklerini ifade etti. Kaan Yıldızgöz, "UITP olarak bu etkinliğimizi Samsun'da yaparak Samsun'daki gelişmelerin tüm diğer üst düzey yöneticiler tarafından yerinde görülmesini arzuladık" dedi.

1885 yılında kurulan, 96 farklı ülkeden 1400'ü aşkın üyesi bulunan "Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP)", toplu taşımacılık sektöründe dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu. Bünyesinde toplu taşımacılık işletmecileri, yerel ve ulusal düzenleyici idareler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlar yer alıyor. Merkezi Brüksel'de bulunan UITP'nin New York, Sao Paulo, Roma, İstanbul, Moskova, Kazablanka, Abidjan, Tahran, Dubai, Astana, Johannesburg, Canberra, Hong Kong ve Singapur'da ofisleri bulunuyor.

Dünya Tramvay Sektörü Zirvesi Samsun’da Toplanacak

Dünya Tramvay Sektörü Zirvesi Samsun’da Toplanacak

Dünya Tramvay Sektörü Zirvesi Samsun’da Toplanacak

Dünya Tramvay Sektörü Zirvesi Samsun’da Toplanacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim