• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Dünya Sünnet Vakfı kuruluyor

Dünya Sünnet Vakfı kuruluyor
Dünyanın muhtelif bölgelerinde sağlık hizmetlerine erişimin çok zor ve pahalı olduğu ülkelerde steril koşullarda sünnet hizmeti vermek gayesi ile Doktor...

Dünyanın muhtelif bölgelerinde sağlık hizmetlerine erişimin çok zor ve pahalı olduğu ülkelerde steril koşullarda sünnet hizmeti vermek gayesi ile Doktor Fatih Soydemir ve Profesör Doktor İhsan Karaman'ın öncülüğünde Dünya Sünnet Vakfı kurulacak.

Yurt dışında Türkiye ile kıyaslandığında sünnet fiyatlarının oldukça yüksek olması ve sünnet faaliyetlerin kurumsal bir düzlemde sürdürülmesi için Doktor Fatih Soydemir ve Profesör Doktor İhsan Karaman'ın öncülüğünde Dünya Sünnet Vakfı kurulacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan, Dünya Sünnet Vakfı Genel Müdürü ve Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Parladıcı, temel amaçlarının sağlık hizmetlerine erişimin çok zor ve pahalı olduğu ülkelerde steril koşullarda sünnet hizmeti vermek olduğunu ifade ederek, "Bizim faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde hem halkın alım gücü düşük, hem de sünnet ücretleri gerçekten çok yüksek. Steril bir ortamda, bulaşıcı hastalıklardan korunarak sünnet olabilmek pek de kolay değil. Örneğin Kosova'da kişi başına sünnet ücreti geçen yıl 50 Avro civarındaydı. Bu miktar oradaki fakir halkın neredeyse aylık kazancına yakın. Buna mukabil, Allah'a şükür Türkiye'de devlet hastanelerinde ücretsiz olarak sünnet hizmeti alabiliyorsunuz. Vakfımızın temel amacı sağlık hizmetlerine erişimin çok zor ve pahalı olduğu ülkelerde steril koşullarda sünnet hizmeti vermek. Bulaşıcı hastalıkların kol gezdiği Afrika ülkelerini veya alım gücüne göre sünnet fiyatlarının çok yüksek olduğu Balkan ülkelerini göz önüne aldığımızda, vakfımızın vereceği hizmetin önemi daha iyi anlaşılabilir. Takdir edersiniz ki sünnet Müslüman erkeğin bir nişânıdır. Bir nevi onun Müslümanlığının tescilidir. Her gün Afrika'da cirit atan misyonerlerin ağına düşen Müslüman çocuklar için bir umut, kökenlerine dair önemli bir delildir" diye konuştu.

"50 yaşını devirmiş kişilerin dahi sünnet olmak istediğine şahit olduk"

Müslüman şahsın kimliğinin teşekkülünde sünnetin önemli bir role sahip olduğuna vurgu yapan Parladıcı, "Balkanlarda gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda 50 yaşını devirmiş kişilerin dahi sünnet olmak istediğine şahit olduk. Çünkü onlar için sünnet gavur olmadıklarının en önemli göstergesiydi. Dolayısıyla sünnet bizim için, dinimizin emrettiği tıbbî bir vecibe olmasının yanı sıra, Müslüman şahsın kimliğinin teşekkülünde önemli bir role sahiptir. Sağlık alanında verilecek eğitim programları, hedef ülkelerdeki sağlık personelinin yetiştirilmesi gibi konular da vakfımızın faaliyetleri arasında olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim