• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Dünya Şiir Günü

Dünya Şiir Günü
Düzce Şairler Ve Sanatkarlar Derneği Kurucu Başkanı Abdullah Çelebioğlu, şiirin eğitim müfredatına ayrı bir ders olarak konulması gerektiğini söyledi.

Düzce Şairler Ve Sanatkarlar Derneği Kurucu Başkanı Abdullah Çelebioğlu, şiirin eğitim müfredatına ayrı bir ders olarak konulması gerektiğini söyledi.

21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle bir açıklama yapan Çelebioğlu, "21 Mart günü UNESCO tarafından 1999 yılında Şiir Günü olarak ilan edilmiştir. Şiir konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile kabul edilen bu gün dünyamızın birçok yerinde kutlanmaktadır. Bizler de, Düzce Şairler Ve Sanatkârlar Derneği olarak -Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşının Kabulünün 95.Yılını-Çanakkale Zaferinin 101.Yılını ve aynı zamanda Derneğimizin kuruluşunun 3. yıldönümü olan 21 Mart'ı Dünya Şiir Günü ile birlikte anıyor ve kutluyoruz. Muhtevaları itibarı ile farklı olmadığını düşündüğümüz bu günlerimiz sahip çıkmamız ve unutturmamız gereken en önemli değerlerimizdendir. Bu açıdan baktığımızda, şiir olmadan ruh dünyamız, ruh ve mana dünyamız olmadan Mehmet Akif, Mehmet Akif olmadan Çanakkale şiiri, Çanakkale şiirinde belirtilen mana ve gayret olmadan ülkemiz ve elbette Derneğimiz de olmazdı. Bu mana ve ruh dünyası ki Şairi yetiştirmiş, O şair ki Çanakkale şiirini yazmış; O şiir ki Çanakkale'yi destanlaştırmış, O destan, o şiir ki Çanakkale Zaferinin kutlanmasını başlatmıştır. Derneğimiz tüm bu manaları unutturmamak ve gelecek nesillere bu güzel duyguları aktarmak için kurulmuştur. Şiir, dünya durdukça insan var oldukça hep olacak olan ilahi bir nimettir. Tüm dünya insanlığı için şiir çok önemlidir, ancak Türk Milleti için bambaşka manalar taşır. Şiir Türk milletinin olmazsa olmazıdır. Hatta Türk milleti denilince akla ilk gelen şeylerin başında şiir-söz-türkü ve bunları terennüm ettiren başta bağlama-kopuz gelse yeridir. Şiir ki şarkılarımızdır, türkülerimizdir, ağıtlarımızdır, hüzünlerimiz ve sevinçlerimizdir. Kulağımıza terennüm edilen ninnilerimizdir. Usta Aşıklarımızın sanat dolu mısralarında, yüreğimizi delen tellerinde Anadolu'muzdur, Milletimizdir aslında şiir. Sayıları bir hayli olan genç Aşıklarımızda, Ozanlarımızda, Şairlerimizde gerçekten çok önemli kabiliyettir ümittir. Öyle ise şaire şiire hak ettiği en yüce değeri verelim ki onlar ruh ve mana kökümüzü sağlamlaştıracak, derinlere salacak eserleri vermeye devam etsinler. Bu önemli günler anısına hayata geçmek üzere teklif ediyoruz ki; burada sayılamayacak kadar çok neden ile ama özünde milli kültürü nesilden nesile aktaran, gönül dünyamızı en kolay şekilde güzelleştiren şiiri eğitim müfredatımıza ayrı bir ders olarak konulsun. Üstat şairlerimizin ifadesi ile içerisinde 120 civarında sanat bulunan Şiir tüm yönleri ile bunu hak ediyor. Maddiyat amacında olmayan gönül ve kültür insanları şairlerimiz aşıklarımız, ozanlarımız muhtelif suretlerde desteklensinler. Gönül dünyamızın sesini en güzel surette duyuran şiir dünyamızın kahramanı şairlerimize sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Değerlerimizi koruma adına canlarını feda eden şehitlerimiz başta olmak üzere merhum şairlerimize Allah'tan sonsuz rahmet dilerim. Gelecek yıllar şiir günlerini; barışın ve huzurun hakim olduğu gönül dünyamızın coştuğu, şiire ve şaire sevgi ve saygının zirveye çıktığı ortamlarda kutlamak dileği ile" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim