• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Dünya Şehirleri Kültür Forumu yarın

Dünya Şehirleri Kültür Forumu,ilk zirvesini Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'in himayesinde yarın İstanbul'da gerçekleştirecek.

Dünya Şehirleri Kültür Forumu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in himayesinde düzenlenecek. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012'de temelleri atılan Dünya Şehirleri Kültür Forumu ilk yılık zirvesi Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in himayesinde İstanbul'da yarın yapılacak.

Her yıl düzenli olarak dünya şehirlerinin yöneticilerini bir araya getirmeyi planlayan forum, 2 gün sürecek. Forumda dünya şehirlerinin liderlerinin kentin kültür potansiyelini nasıl ortaya koyacağı, kültürün hizmet edip etmediği gibi sorulara yanıt aranacak.

Johannesburg, Londra, New York, Paris, Shanghai, Sydney, Tokyo ve İstanbul'un katılımıyla kurulan ve kısa sürede 23 üyeye ulaşan forum, kültürün dünya şehirlerinin ekonomik ve sosyal başarısına katkısı, kültürün bir dünya şehrini nasıl etkilediğine ilişkin bilimsel araştırmalar gerçekleştirmesi ve kültürün gelişimi için ne tür yöntemler üretilebileceği üzerinde çalışılması amacını taşıyor.

23 dünya şehrinin kültür yöneticilerinin katılacağı zirve boyunca katılımcılar, İstanbul'un kültür ve sanat dünyasından etkin isimlerle tanışma ve İstanbul'un tüm dünyayı büyülediği tarihi kültürel mekanlarını görme fırsatı bulacak.

Zirve programı kapsamında Prof. Dr. İskender Pala "Küresel Şehirler Ekseninde Kültür", Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman da  "İstanbul; Küreselleşme ve Yeni Kültürel Dinamikler" başlıklı bir konuşma yapacak.

Forum oturumlarında ise şu başlıklar müzakere edilecek:

-Yeni Kültürel Gündem: Dünya şehirlerinin liderleri kültürün tüm potansiyelini nasıl ortaya çıkarabilir?

-Tüm dünya bir sahne midir? Kültür: uluslararası konumlanma, tanıtma ve içe dönük yatırım.

-Biz inşa etsek gelirler mi? Kültürel altyapıya ilişkin yeni düşünceler: sürdürülebilir bir dünya şehrinin tasarlanması, inşası ve canlandırılması.

-Peki bu aslında kimin şehri? Tüm vatandaşlar için kültür: katılımı genişletmek ve yaratıcı üretimi desteklemek.

-Kültür hizmet eder mi? Kültür ve kamu hizmetlerine yönelik stratejiler.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim