• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Dünya Şampiyonu Döşemealtı’ndan

Dünya Şampiyonu Döşemealtı’ndan
Dünya O-Sport Federasyonu'nun (WOF) yıllık faaliyet programı kapsamında Antalya'da gerçekleştirilen organizasyonda Döşemealtı İlçesi'nden Furkan Öztekin...

Dünya O-Sport Federasyonu'nun (WOF) yıllık faaliyet programı kapsamında Antalya'da gerçekleştirilen organizasyonda Döşemealtı İlçesi'nden Furkan Öztekin Büyükler Ahmatan Branşında dünya şampiyonu oldu.

Türkiye O-Sport Federasyonu (OSF) desteğiyle Antalya'nın Çağlayan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ve 12 ülkeden 250 sporcunun katıldığı turnuvada büyükler de Dünya şampiyonluğu elde eden Furkan Öztekin, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'i makamında ziyaret edip madalyasını gösterdi.

Yeşilbayır İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olan Furkan Öztekin, bu spora 1.5 yıl önce başladığını ve sıkı çalışma programı ile sonuca ulaştığını söyledi. Genç sporcunun başarısından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Turgay Genç, "Döşemealtı İlçemiz, eğitim de olduğu gibi sporda da hem ulusal hem de uluslar arası arena da marka olma yolundadır. Gençlerimizin bu başarısında hiç şüphe yok ki aileleri, öğretmenleri ve okulları büyük önem taşımaktadır. Yerel yöneticiler olarak bizlere de düşen görevler olduğunu biliyor ve gençlerimize her konuda destek olmaya kararlıyız" dedi.

Farklı branşlarda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Yeşilbayır İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Genç Erkekler ve Genç Kızlar Halter şampiyonasına da damga vurdu. Dünya şampiyonu olan Furkan Öztekin gibi uluslar arası dereceleriyle aşçılık alanında yeni neslin altın çocuğu olarak gösterilen Alper Güler'de aynı okulda eğitim görüyor.

BAŞKAN GENÇ'DEN GENÇ HALTERCİLERE DESTEK

Genç Erkekler ve Genç Kızlar Halter Türkiye Şampiyonası'na katılacak toplam 9 sporcu ile birlikte Okul Müdürü Ömer Akkan, Müdür yardımcısı Fatma Onaran ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Eryılmaz Belediye Başkanı Turgay Genç'i ziyaret ettiler. Bursa'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda Antalya'yı temsil edecek genç haltercilere başarılar dileyen Başkan Genç, ulaşım konusunda destek isteyen sporculara da duyarsız kalmayıp Belediye'nin otobüsünün tahsisi ve yol iaşelerinin karşılanması talimatını verdi.

HALTER GENÇ ERKEKLER: Murat Ögke Antalya 1.si, Mert Şefik Antalya 1.si, Furkan Öztekin Antalya 2.si, Murat Bilikçi Antalya 2.si, Utku Berk Yel Antalya 3.sü

HALTER GENÇ KIZLAR: Melike Gür Antalya 1.si, Ayşenur Keser Antalya 1.si, Nermin Cankardaş Antalya 1.si Gamze Kaya Antalya 2.si

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim