• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

’Dünya Ormancılık Günü Ve Orman Haftası’

’Dünya Ormancılık Günü Ve Orman Haftası’
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ağaçlandırma çalışmaları konusunda Mersin olarak büyük bir başarı yakaladıklarının altını çizerek, 2003 yılından...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ağaçlandırma çalışmaları konusunda Mersin olarak büyük bir başarı yakaladıklarının altını çizerek, 2003 yılından bu yana 243 milyon ağaç dikildiğini söyledi.

Çakacak, "Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" dolayısıyla Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, orman varlığının bir ülke için son derece önemli olduğunu belirtti. Ormancılık faaliyetlerinin sadece bir günle sınırlı değil, dünya durdukça artarak devam etmesi gereken bir faaliyet olduğunu vurgulayan Çakacak, "Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası'nın amacı ise mevcut ormanlarımızın muhafazası ve geliştirilmesi ve bu zenginliğimizin gelecek kuşaklara aktarılarak onlara güzel bir emanet bırakılması için toplumda bir farkındalık oluşturulmasıdır" dedi.

Ağaçlandırma çalışmaları konusunda Mersin olarak büyük bir başarı yakaladıklarının altını çizen Çakacak, "Bu çalışmaların önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesi ile bu başarılarımızı kalıcı hale getirmeyi hedeflemekteyiz. 2003 yılından bu yana 243 milyon ağaç dikilmiş olması Mersin'i ormancılık faaliyetlerinde, orman alanlarının genişlemesinde, bakımında, rehabilitasyonunda Türkiye genelinde ön sıralara çıkarmıştır. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizlerin şahsınızda tüm personelinizi tebrik ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Şehirlerin büyümesiyle birlikte orman varlıklarının azaldığı gibi bir yanılgıya zaman zaman düşüldüğüne dikkat çeken Çakacak, şöyle devam etti; "Aslında devletimiz uzun zamandır ülke genelinde bir ağaçlandırma seferberliği başlatmıştır. Nitekim sadece Mersin'de son 13 yılda 243 milyon fidan dikildiğini göz önüne aldığımızda, ülke genelinde dikilen fidan sayısının büyüklüğü açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Yapılan bu çalışmalar sayesinde orman alanlarımızın azalmadığını, aksine her geçen yıl daha da genişlediğini görüyoruz."

"ORMANCILIK-HAYVANCILIK DENGESİNİ MUHAFAZA ETMEK İÇİN ÖZENLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ"

Mersin'de orman alanlarında bu genişlemeyi sağlarken, aynı zamanda ormancılık-hayvancılık dengesini de muhafaza etmek için özenli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Çakacak, "Mersin, küçükbaş hayvancılık alanında ülkemizin önemli bir ili konumunda olduğundan, ağaçlandırma çalışmalarımızı, hayvancılık yapılan alanları daraltmayacak şekilde mahallerimizle ve birliklerimizle görüşerek, bu çalışmaları belirli bir dengede tutabilmek için gayret gösteriyoruz. Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nın, ormancılık alanında yaptığımız çalışmaların gelecek kuşaklara daha yeşil bir Türkiye bırakma hedefimizi gerçekleştirmemize katkı sağlamasını diliyor, tüm personelin "Ormancılık Gününü" kutluyorum" dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca ise "Bir gün değil her gün ormancılık" anlayışı içerisinde, orman varlıklarını korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere emanet olarak bırakmak üzere bin 680 personel ile hizmet verdiklerini belirterek, "2002-2015 yılları arasında yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile ülke genelindeki orman varlığımız yaklaşık 600 bin hektar artarak 28 milyon hektara ulaşmıştır. Bu rakamla ülkemiz orman alanı yüzde 28'e çıkarılmıştır. Tüm personelimizle yürüttüğümüz çalışmalar ile bu oranı Avrupa standartları olan yüzde 30'a çıkarmayı hedeflemekteyiz. Bu hedefi gerçekleştirmek için orman alanlarına yönelik yaptığımız çalışmalar yanında tüm vatandaşlarımızın orman bilincinin ve sevgisinin arttırılmasına yönelik çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz" diye konuştu.

"AĞAÇLANDIRMADA MERSİN İLK SIRADA"

Mersin'in orman varlığı yönünden oldukça iyi durumda olduğunu vurgulayan Baca, " 2002-2015 yılları arasında, yıllık 5 bin hektar alana dikilen yaklaşık 5,5 milyon fidan ile 13 yılda yaklaşık 243 milyon fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar sonucunda ağaçlandırma ve orman gençleştirme faaliyetleri bakımından ilimiz, ilk sırayı almıştır. Bugün ilimiz, yüzölçümünün yüzde 54'üne denk gelen 840 bin hektarlık ormanlık alana sahip olmasıyla bu alanda ülkemizde 4. sırada yer almaktadır" şeklinde konuştu.

’Dünya Ormancılık Günü Ve Orman Haftası’

’Dünya Ormancılık Günü Ve Orman Haftası’

’Dünya Ormancılık Günü Ve Orman Haftası’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim