• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Dünya Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Ahmet Ayık’tan Adana Güreşine Övgü

Dünya Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Ahmet Ayık’tan Adana Güreşine Övgü
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Ahmet Ayık, karakucak güreşlerinin anavatanın Çukurova Bölgesi olduğunu söyledi.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Ahmet Ayık, karakucak güreşlerinin anavatanın Çukurova Bölgesi olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Türk Güreş Vakfı Genel Başkanı ve Uluslararası Güreş Federasyonu Birliği (FİLA) As başkanı olan Ayık, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Kervanı'nın Çukurova Üniversitesi'ndeki etkinliğine katılmak için bulunduğu Adana'da, sporda kazandığı madalyaların öykülerini anlattı.

"Yenildik mi mahcubiyetimizden haftalarca evden çıkamazdık" diyen Ayık, her sporcunun rüyası ve hedefinin, önce milli mayo giymek, da sonra da Balkan, Akdeniz Oyunları, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluğu kazanmak olduğunu belirterek, "Allah'a şükürler olsun hepsi bana nasip oldu. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras budur" dedi.

"GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİNE İSMET ATLI'NIN ADI VERİLMESİ ÇOK İSABETLİ"

Karakucak Güreşi yapan sporcuların aynı zamanda minder güreşinde de başarılı olduğunun altını çizen Ayık, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Sporculuk yaşamımda 1960'lı yıllarda ilk milli mayoyu Adana'da giydim. Burada rahmetli Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu başta Mersinli Ahmet Kireççi , İsmet Atlı ve kardeşi Hüseyin Atlı olmak üzere, Mehmet Kurt, Remzi Sarı, Abdurrahman Çay gibi çok önemli Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçi yetişti. Özellikle Karakucak Güreşleri'nin anavatanı Çukurova bölgesidir. Karakucak bilen güreşçiler, aynı zamanda iyi minder güreşçisi olurlardı. Türkiye'nin değişik bölgelerinde bulunan güreş eğitim merkezlerinden en önemlisi Adana'da bulunması çok isabetli tercih. Güreş Eğitim Merkezi'ne İsmet Atlı'nın adının verilmesi de çok anlamlı. Buradan Avrupa ve Dünya şampiyonu güreşçilerin çıkacağına inanıyorum."

AYIK: "VAKIF BAŞKANI OLARAK ADANA'YA KATKILARIM SÜRECEK"

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut ve Güreş Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yusuf İnce ile Adana'da ki güreş ile ilgili sohbet eden Ahmet Ayık, Adana'da önemli anılarının bulunduğunu ve çok önem verdiğini belirterek, başarılı sporcuları yakından izleyeceğini, Vakıf Başkanı olarak malzeme ve diğer konularda katkı ve desteğini sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim