• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Dünya Kanser Günü

Dünya Kanser Günü
4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesi ile bir açıklama yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Galip Öge, kanserin nedenleri ve mücadele yollarını istatistiki...

4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesi ile bir açıklama yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Galip Öge, kanserin nedenleri ve mücadele yollarını istatistiki bilgilerle ışığında bir açıklamayla kamuoyuyla paylaştı.

Galip Öge, kanser hastalığının ölümcül sonuçlara varacak kadar ciddi, ancak erken tanı ile de mücadelesi var olan bir hastalık olduğunu söyledi. Öge, "Dünyada kanser ölümcül bir hastalıkmış, tedavisi yokmuş gibi yanlış algılar var. Bu algıları değiştirebiliriz. Kanser olmak dünyanın sonu değildir. Kanser ile mücadelede destek ve motivasyon önemlidir. Bilinenin aksine kanser teşhisi konulmuş insanlar mesleki hayatlarına, günlük yaşantılarını devam ettirebilirler. Kanserde en önemli aşama erken tanı aşamasıdır. Erken evre kanserler daha az ölümcül olduğu ve geç evre kanserlere göre daha iyi tedavi edilebildiği için, erken tanı ve kanserden iyi sonuç elde etmek için çalışılırsa bu noktada önemli bir mesafe kat edebiliriz" dedi.

Öge, kanserle mücadelenin çeşitli yollarının olduğunu belirterek, bunları sayısal verilerle şu şekilde özetledi:

"Yaşam standartlarını değiştirmeleri gerekmektedir. Tütün ve benzer ürünlerden uzak durarak, sportif aktivitelere önem vererek kısacası sağlıklı yaşam seviyelerini yükselterek kanserden uzak bir yaşam sürdürülebilir. Güncel verilere göre Türkiye'de 1 yılda 174 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor ve bu kişilerin üçte ikisi erkek, üçte biri ise kadın. Hoplamda 2 bin 700 civarı kanser hastası Tekirdağ genelinde tedavi görüyor. Bu da Tekirdağ nüfusunun binde 3'ünü oluşturuyor. Kanser vakalarında geçmiş yıllara nazaran artışın düştüğünü görmekteyiz. Bunun sebebi aslında ülkemizdeki başarılı tütün kontrol programlarıdır. Önemli bir diğer veri ise ülkemizde Aile hekimleri ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri'nde tarama faaliyetlerinin artışını görüyoruz. Bir kaç kanser türünde de diğer organlara sıçrama oranının taramalar sayesinde yüzde 10 düştüğü görülmüştür."

Hükümetin de kanser hastalarıyla ilgili çalışmalarına devam etmekte olduğunu bildiren Öge, Tekirdağ'da vatandaşlara en iyi hizmeti sağlamak adına Tekirdağ'da Onkoloji Hastanesi yapılması için çalışmalara devam ettiklerini aktardı.

Dünya Kanser Günü

Dünya Kanser Günü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim