• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü

Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü
Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinesinde ve İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Dünya Kadınlar...

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinesinde ve İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü" düzenlendi.

İstiklal Caddesi üzerindeki Çiftlik Verem Savaş Dispanseri önünde başlayan yürüyüşe Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Dursun Mehmet Mehel, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Erdinç Özoğlu, hastane başhekimleri ve yöneticileri ile sağlık çalışanları katıldı.

İstiklal Caddesi üzerindeki Çiftlik Verem Savaş Dispanseri önünden başlayan yürüyüş, yine İstiklal Caddesi üzerindeki Şehir Kulübü'nün önünden dönülerek başladığı yerde sona erdi.

Yürüyüş sonunda açıklama yapan Samsun Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Erdinç Özoğlu, "Dünya Sağlık Örgütü sağlığı korumak ve geliştirmek için hareketsiz çevreleri azaltıp fiziksel aktivite engellerini yok etmeyi hedeflemekte ve buna uygun stratejiler geliştirmektedir. Ülkemizde de bu hedefler doğrultusunda hazırlanan Sağlık Bakanlığı "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı 2014-2017" kapsamında Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde kamu kurumları işbirliğiyle her ay farklı temalarla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu işbirliği ile bu ay gerçekleştirilecek etkinliğin teması 8 Mart nedeniyle "Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü" olarak belirlenmiştir" dedi.

Türkiye'deki kadına yönelik şiddetin durumu hakkında bilgi veren Özoğlu, "Kadına yönelik şiddet, "Kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile kadının insan hakları ihlaline yol açan ve kanunda şiddet olarak tanımlanan her türlü tutum ve davranışı" ifade eder. Aile içinde kadına yönelik şiddetin, fiziksel, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddet gibi farklı görünümleri vardır. Yapılan araştırmalarda Türkiye'de her 5 kadından 2'sinin fiziksel şiddet gördüğü ve her 2 kadından 1'inin duygusal şiddet yaşadığı ortaya çıkmıştır. Avrupa'da da her 4 kadından 1'inin hayatının bir döneminde şiddete uğradığı tespit edilmiştir. En yaygın insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet suça eğilimi arttırır, sosyal ve ekonomik kalkınmayı engeller ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önündeki en temel engeldir" diye konuştu.

Yürüyüşün sonunda da Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından Çiftlik Verem Savaş Dispanseri önüne açılan stantta kadına yönelik şiddet, kadınlarda beslenme, sağlıklı beslenme, böbrek sağlığı ve pulmoner rehabilitasyon konulu el broşürleri ile vatandaşlar bilgilendirilirken, tüm katılımcılara da sağlıklı ara öğün olarak kuru üzüm ve su dağıtıldı.

Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü

Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü

Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü

Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim