• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Dünya Kadınlar Günü “Kadınlarımızı Dinliyoruz” Projesi

Dünya Kadınlar Günü “Kadınlarımızı Dinliyoruz” Projesi
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle "Kadınları Dinliyoruz" projesi...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle "Kadınları Dinliyoruz" projesi hayata geçirildi.

Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen proje tanıtım törenine Vali Muammer Türker, eşi Filiz Türker, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Vali Muammer Türker, 8 Mart'ın kadınların sorunlarına dikkat çekerek çözüm önerilerinde bulunulan uluslararası etkinliklerden birisi olduğuna işaret etti. Vali Türker, bütün öğretilerde ve dinlerde kadınların çok özellikli bir konumda olduğunu kaydetti.

İslamiyet ile Türk kültür ve geleneklerinde de kadının çok ayrıcalıklı bir konumu olduğuna değinen Vali Türker, "1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara seçme seçilme hakkının verilmesi bunun göstergelerinden bir tanesi. Dünyadaki demokratik toplumlarda buna dâhil, kadınlara seçme ve seçilme hakkını ilk tanıyan ülkelerden biri olma payesini bu millet tarihine kaydetmiştir" dedi.

Toplumdaki aile içi ve kadına şiddet konularında kafa yormak, sorgulamak ve çözümler üretmek gerektiğini belirten Vali Türker, "Bugün uygulanmaya başlayan proje ile kadınlarımızın sorunlarını dinleyip, devlet ve yerel yönetim olarak neler yapabiliriz. Topluma nasıl sorumluluklar düşüyor. Sivil toplum olarak buna nasıl katkı sağlanabilir. Bunların arayışları, farkındalık oluşturmak ve çözüm üretmek için bu projeler yapılıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuayedeki sergi gezildi.

Dünya Kadınlar Günü “Kadınlarımızı Dinliyoruz” Projesi

Dünya Kadınlar Günü “Kadınlarımızı Dinliyoruz” Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim