• BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Dünya işadamları biraraya geldi

TUSKON' un düzenlediği 19. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'nün 2. gününde 130 ülkeden iş dünyası temsilcileri ile Türk işadamları bir araya geldi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) düzenlediği 19. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'nün 2. gününde 130 ülkeden iş dünyası temsilcileri, Türk işadamlarıyla bir araya geldi.

TUSKON açıklamasına göre, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle, tarım ve gıda sektörlerine yönelik düzenlenen "Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2013" programının ikinci gününde, 130 ülkeden 1.450 iş insanı, Türkiye'den 1.500 iş insanı ile ikili görüşme yaptı.

Yaklaşık 25 bin görüşmenin yapıldığı organizasyonda yabancı iş insanları Türkiye'den milyon dolarlık alım yaparken, Senegal'in medya devi D-Media ise Türk dizisi satın almak için görüşmelere başladı.

D-Media Üst Yöneticisi (CEO) Bougane Gueye, etkinlikte dünyanın her bölgesinden iş insanı ile tanışıp ticaret yapma imkanı elde edildiğini dile getirerek, "Türk dizilerinin küresel başarısı, bugün herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ben de, Türkiye'den bazı firmalarla dizi satın alma konusunda görüşmeler gerçekleştiriyorum. Çok az bir zaman sonra Senegal'de Türk dizileri ekranlarımızda yerini alacak" değerlendirmelerini yaptı.

Güney Afrika Cumhuriyeti sınırları içindeki  7 milyon nüfuslu Zulu bölgesinin kralının oğlu Thokozani Zulu ile Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Gautang Eyaleti Başbakanı'nın yeğeni Leoroy Sidembe de Chicken House zincirleri için franchise anlaşması yaptı. 

Paraguay'da ekmek üretimi yapan DVC firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Daniel Villacorta da, Türkiye'deki ticaret potansiyelini yakından görme şansı elde ettiğini kaydederek, görüşmelerde 1 milyon dolarlık un alımı yaptığını belirtti. 

Fildişi Sahilleri tekstil firmalarından Maxıtrade Sarl CEO'su Moctar Chafi ise, Türkiye'den iki yıldır mal alımı yaptığını aktararak, "Her ay Mersin'den mal çekiyorum. Bu organizasyonda Türk firmalarıyla çok samimi ilişkiler geliştirdik. Bu bir süreç. Gelecek yıl şirket olarak tekstil dışındaki sektörlerde de faaliyet göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim