• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Dünya Hipertansiyon günü

Dünya Hipertansiyon günü
Genç Yeryüzü Doktorları, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü nedeniyle ücretsiz sağlık taraması yaptı

Genç Yeryüzü Doktorları, "17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü" dolayısıyla Diyarbakır'da ücretsiz sağlık taraması yaptı.

Bir alışveriş merkezinde kurulan stantta, hipertansiyon ve şeker taraması yapılarak vatandaşlar bilinçlendirildi.

Genç Yeryüzü Doktorları Başkanı Muhammet Atak, yaptığı açıklamada, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon günü dolayısıyla hipertansiyona yönelik bilinçlendirme oluşturmak için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Atak, şöyle konuştu:

"Yarının birer yeryüzü doktoru olmak için şimdiden gençler arasında kendimize yönelik bir takım faaliyetler yapmak üzere bir araya gelen gençlik oluşumudur.

Türkiye 'nin 42 üniversitesinde aktif topluluğumuz olan yaklaşık 5 bine yakın üyemizin olduğu bir hareketiz.

İnsanların sağlıkları için daha şimdiden bir farkındalık oluşturmak adına öğrenci iken çalışma içerisine girip  hem kendimizi yetiştiriyoruz hem de ileride iyi bir yeryüzü doktoru olabilmek adına kendimizi hazırlıyoruz."

Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu üyesi Dr. Havva Sula da, gençlere destek olmak amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Yeryüzü Doktorları'nın farklı projeleri olduğunu söyleyen Sula, çalışmalara herkesi davet ettiklerini ve katkı sunmaya beklediklerini dile getirdi.

Öğrenciler arasında iyilik bilincinin oluşmasını hedeflediklerini söyleyen Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Sena Mungan ise insanlara faydalı birey olmayı istediklerini dile getirdi.

"Tüm Türkiye'de aynı anda 22 ilde 28 farklı noktada yapılan bir etkinliktir. Sağlık alanı başta olmak üzere diğer alandaki arkadaşlarımızın da katılabildiği, insanlara yardımın ve iyilik bilincinin oluşması amacıyla oluşmuş bir topluluğuz.

Bugün burada 17 Mayıs sağlık taraması, hipertansiyon ve şeker taraması yapıyoruz" diyen Mungan, Genç Yeryüzü Doktorları'nın bir iyilik hareketi olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim