• BIST 9538.49
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Dünya Güreş Şampiyonası İçin Hazırlıklar Sürüyor

Dünya Güreş Şampiyonası İçin Hazırlıklar Sürüyor
24-29 Ekim tarihleri arasında Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan şampiyonaya 40'a yakın ülkeden sporcunun katılması beklenirken,...

Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası Çorum'da yapılacak.

24-29 Ekim tarihleri arasında Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan şampiyonaya 40'a yakın ülkeden sporcunun katılması beklenirken, şampiyonanın yapılacağı spor salonunun çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, BESYO öğretim üyeleri ile birlikte Kuzey kampusünde yapımı devam eden spor salonu inşaatında incelemelerde bulunarak şantiye yetkililerinden bilgi aldılar.

SPOR SALONU YETİŞMEZSE B VE C PLANIMIZ VAR

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, iki dönümlük alana yapılan spor salonunun Haziran ayından bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Şampiyonaya 6-7 aylık bir zaman kaldığını hatırlatan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, "Salonumuzun şampiyonaya yetişeceğini düşünüyoruz. Ancak bir aksilik olursa B ve C planlarımız da var. Farklı alternatiflerimizle berber değerlendirdiğimiz için şampiyonanın aksamadan gerçekleşeceğine inanıyoruz" dedi.

Üniversiteler arası dünya güreş şampiyonasının Çorum'u tanıtımı için çok önemli bir organizasyon olduğuna işaret eden Alkan, bu etkinliği en güzel şekilde tamamlamak için çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiklerini ifade etti.

Güreş şampiyonasının ardından da 2017 yılında Avrupa futsal şampiyonasının Çorum'da gerçekleştirileceğini hatırlatan Rektör Alkan, "Bundan sonra her türlü spor faaliyetlerinin ilimizde yapılmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Yapımına devam edilen spor salonunun, fitnes salonu, antrenman salonları, kafeterya, antrenör ve misafir dinlenme odalarının bulunduğu bir spor kompleksi olacağını belirten Alkan, Kuzey Kampus inşatlarıyla birlikte bölgenin eğitim ve spor merkezi haline geleceğini ifade etti.

ŞAMPİYONAYA 40'A YAKIN ÜLKENİN KATILIMI BEKLENİYOR

Hitit Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner de, yapımı devam eden spor salonu basın mensuplarına tanıttı. Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası'na katılmak için müracaatların başladığını belirten Doç. Dr. Yamaner, 40'a yakın ülkenin bu şampiyonaya katılmak üzere Çorum'a gelmesini beklediklerini söyledi.

12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası'nın 24-29 Ekim 2016 tarihleri arasında Çorum'da yapılacağını hatırlatan Yamaner, şampiyona için hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Yamaner, üniversite olarak böylesi büyük bir organizasyonu kazanmaktan büyük onur duyduklarını ifade etti. Yamaner, akreditasvon sisteminde şu ana kadar kayıt yaptıran ülkeler arasında İspanya, Belarus, Almanya, Kazakistan, Moldova, Avustralya, Moğolistan, ABD, Polonya gibi ülkelerin bulunduğunu dile getirdi.

Üniversiteler arası spor federasyonu FİSU'va üye olmayan ülkelere de davetiye gönderildiğini bildiren Yamaner, bunlardan Bangladeş, Güney Afrika ve Madagascar'dan olumlu yanıt aldıklarını bildirdi. Yamaner, 170 ülkeye üç kez davetiye gönderildiğini kaydederek, 40'a yakın ülkenin bu şampiyonaya katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Dünya Güreş Şampiyonası İçin Hazırlıklar Sürüyor

Dünya Güreş Şampiyonası İçin Hazırlıklar Sürüyor

Dünya Güreş Şampiyonası İçin Hazırlıklar Sürüyor

Dünya Güreş Şampiyonası İçin Hazırlıklar Sürüyor

Dünya Güreş Şampiyonası İçin Hazırlıklar Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim