• BIST 9645.02
  • Altın 2419.842
  • Dolar 32.5769
  • Euro 34.74
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Dünya Çocukları, Barışın Temellerini Kocaeli’de Atacak

Dünya Çocukları, Barışın Temellerini Kocaeli’de Atacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 8. düzenlenecek olan 23. Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde 39 ülkeden gelecek dünya çocukları ile barış,...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 8. düzenlenecek olan 23. Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde 39 ülkeden gelecek dünya çocukları ile barış, huzurun ve mutluluk mesajları verecek.

Dünya'nın 39 ülkesinden binlerce çocuk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 8. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda bir araya gelecek. Şenliklere gelecek olan binlerce çocuk Kocaeli'deki gönüllü aileler tarafından misafir edilecek. Şenlikler için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, üç gün sürecek fuarda kurulan dostluklar ile dünya barışına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı tanıtım toplantısına, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş'un yanısıra Kocaeli Milli eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda şenliklerde yapılacak olan etkinliklerden bahseden Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, "23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nı bayram tadında kutlamak ve dünya çocuklarının yüreklerine dostluk, kardeşlik ve barış tohumlarını ekebilmek amacıyla dünya çocuklarını Kocaeli'nde kentimizin çocuklarıyla buluşturacağız.

23 Nisan gününden itibaren birçok ülkeden yüzlerce çocuk, renkli kıyafetleriyle, şarkılarıyla, danslarıyla temasını bilim olarak belirlediğimiz Kocaeli Çocuk Şenliğinde buluşacaklar. Geçen yıllarda olduğu gibi şenliğimizin yine 2 ayağı var. Biri dünya ülkelerinden çocukların katılımıyla şenliğimiz ve diğeri de Çocuk Şenliğimiz. Ülkemizde ve tüm dünyada büyük ilgi gören şenliğimiz, bu sene bilim temalı etkinliklerle hem kentimizin çocuklarını hem de bütün dünya çocuklarını kucaklayacak" dedi.

Öte yandan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, 22 Nisan Cuma günü saat 10.00'da kapılarını açacak. Fuar alanında saat 14.00'te fuarın açılış töreni gerçekleşecek. Kocaeli Bilim Merkezi'ndeki fuar üç gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında açık kalacak.

Kocaeli Bilim Merkezi'nin ev sahipliğinde yapılacak kutlamalarda, dünyanın bilimi dünya çocuklarıyla buluşacak. 200'ün üzerinde bilim düzeneğinin yer aldığı Kocaeli Bilim Merkezi'nde kurulacak eğlence alanlarında, dünya çocukları hem bilimle hem de eğlence ile dolu dolu 3 gün geçirecekler.

Dünya Çocukları, Barışın Temellerini Kocaeli’de Atacak

Dünya Çocukları, Barışın Temellerini Kocaeli’de Atacak

Dünya Çocukları, Barışın Temellerini Kocaeli’de Atacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim