• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Dündar’dan Gönül Elçilerine Destek

Dündar’dan Gönül Elçilerine Destek
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri...

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nin Bursa çalışmalarını yürüten Vali Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu öncülüğündeki "Gönül Elçileri'ni ağırladı.

Türkiye genelinde yürütülen ve vali eşleri tarafından koordine edilen "Gönül Elçileri" projesi kapsamında Bursa'da "Ulu Şehir Bursa Yetimlerine Sahip Çıkıyor" isimli bir alt proje geliştirdiklerini, şu ana kadar 300 aileye destek sağladıklarını ifade eden Sevim Karaloğlu, Osmangazi Belediyesi'nin "Belediyem Benimle" projesi hakkında Başkan Dündar'dan bilgi aldı. Bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalarda verdiği destekler için Osmangazi Belediyesi ve Başkan Dündar'a teşekkür eden Sevim Karaloğlu, "İl genelinde gerçekleşen çalışmalarımızda, Osmangazi'deki yetim aileler için sizlerden zaten büyük destek alıyoruz. Sizlerin başarıyla yürüttüğünüz projeniz olduğunu biliyoruz. Bizlerde, "Belediyem Benimle" ekibinin çalışmaları nelerdir, birlikte neler yapabiliriz, bunları konuşmak, sizlerden bu konuda bizlere katkı sağlamanızı istemek maksadıyla geldik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Osmangazi'deki yetimlerle ilgili sizlerle birlikte neler yapabiliriz, bu konuları birlikte istişare etmek istedik.

Osmangazi Belediyesi olarak, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirebilmek için ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "Bizler, ilçede ihtiyaç sahibi olup kendini ifade edemeyen vatandaşlara, ailelere ulaşmak için "Belediyem Benimle" adıyla bir çalışma başlattık. Arkadaşlarımız günde ortalama 150 evi ziyaret ederek vatandaşlarımızla görüşüyor. Onların durumlarını değerlendirip ihtiyaçlarını belirliyor. Başta erzak olmak üzere giyecek, ev eşyası, hasta yatağı, tekerlekli sandalye gibi bir çok farklı konuda yardımda bulunuyoruz. Bazılarına bürokratik işlemlerinde yardımcı oluyoruz" dedi.

Bu projenin temellerinin 2010 yılında hayata geçirdikleri Başkan Mahallenizde isimli projesi ile attıklarını söyleyen Dündar, "440 kilometre yol yürüdük, mahallelerimizi dolaşıp vatandaşımızı dinledik, ihtiyaçlarını belirledik. Ardından "Hizmet Evinizde isimli projemizi hayata geçirdik ve kurduğumuz ekip, bizim adımıza ailelere ulaşarak taleplerini aldı. Geçtiğimiz dönem yaptığımız bu çalışma ile 52 bin haneye girdik. Bu dönem de, Belediyem Benim adını verdiğimiz projede yer alan arkadaşlar, Osmangazi'yi sokak sokak dolaşıp, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Sizlerin yürüttüğü "Gönül Elçileri" projesi ve Bursa özelindeki "Ulu Şehir Bursa Yetimine Sahip Çıkıyor" projenize, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da seve seve destek oluruz. Bu hedef doğrultusunda bizler üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim